Hlavní obsah

Deskové hry lákají ke společně strávenému času

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hraní deskových her není jen pro děti a určitě se u nich jen pasivně nehází kostkou a neposunují se figurky. Dobré hry rozvíjejí paměť, postřeh, logiku, strategii, slovní zásobu, komunikaci nebo fantazii.

Foto: Eva Jenčíková
Článek

Deskových her neboli deskovek je na trhu nepřeberné množství. V různobarevných krabicích se skrývají figurky, kartičky, herní plány a pravidla, která mnohdy délkou odradí od studování. Ideální je proto naučit konkrétní hru od někoho, kdo ji už má a umí ji vysvětlit nováčkům. V herních klubech bývá nejen množství her k vyzkoušení, ale také zkušení hráči, kteří jsou k dispozici s dobrou radou.

S deskovkami tak můžete strávit příjemné chvíle s přáteli, ve dvou, s malými dětmi, ale také se svými odrostlejšími potomky, kteří nemívají většinou chuť trávit společný čas s rodiči. Hry jsou s nejrůznějším zaměřením, strategické, logické, karetní, zábavně vzdělávací nebo přímo párty hry, u kterých se zaručeně pobavíte. Stačí jen vyzkoušet, který typ her vyhovuje vám, a určitě se k nim budete pravidelně vracet.

Herní klub při DDM Týniště nad Orlicí uspořádal po třech měsících opět turnaj ze série Dominion tour. První turnaj se konal v únoru. Ve sváteční středu 1. května se sešli v DDM děti i dospělí a sehráli 4 kola o postupové body a drobné ceny, které věnovala firma Albi a DDM Týniště nad Orlicí. Celkové 1. místo vybojoval Lukáš Smejkal z Hradce Králové, 2. a 3. místo obsadily domácí hráčky Kateřina Rulfová a Jana Bahníková. V juniorské kategorii zvítězil Jan Vaník před Anetou Matuškovou a Michalem Hladíkem, kteří si také zasloužili postup do finále.

V průběhu zimy a začátkem jara se konaly i turnaje v Plzni, Karlových Varech nebo v Brně, další samozřejmě následují po celé republice až do konce září. V Hradci Králové se uskuteční turnaj v Dominionu v sobotu 8. června, pořadatelem je klub deskových her Poutník. Začátkem října mají postupující šanci změřit síly v celostátním finále na akci Deskohraní.

Další akcí v Hradci je v sobotu 18. května turnaj v Osadnících z Katanu, pořádá ho také KDH Poutník a můžete se Osadníky nejen naučit, ale třeba také postoupit až na mistrovství světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám