Hlavní obsah

Desítka škol bude objevovat plzeňskou Techmanii

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prostorách prvního 3D Planetária v ČR, které je součástí plzeňské Techmanie, byly vyhlášeny ceny I. ročníku soutěže Objevujte jinak!

Foto: Techmania Science Center

Celkem 10 oceněných škol z Plzeňského kraje získalo volný vstup pro každého ze svých žáků do 3D Planetária a hlavní expoziční haly Techmanie.

Článek

Soutěž, za níž stojí partnerství Techmanie, Plzeňského kraje a města Plzně, hodnotí efektivitu, s níž základní a střední školy dokázaly využít nástroje neformálního vzdělávání ve své výuce. Deset nejlepších škol získalo volný vstup do 3D Planetária a nové Techmanie zdarma pro všechny své žáky.

„Soutěž Objevujte jinak! podporuje propojení formálního a neformálního vzdělávání, oceňuje ty školy, které dokázaly k výuce zejména technických a přírodovědných oborů nejlépe využít nabídku Techmanie,” uvedla manažerka projektu Kateřina Chábová.

V I. ročníku soutěže Objevujte jinak! byl hodnotícím kritériem počet žáků z dané školy Plzeňského kraje, kteří ve druhém pololetí školního roku 2012/2013 navštívili Techmanii. Projekt vychází z přesvědčení, že školy, které Techmanii navštěvují nejčastěji, také umí nejlépe využít expozice, show či workshopy, které science center nabízí pro výuku fyziky, chemie, matematiky a dalších předmětů. Při vyhodnocení výsledků byl zohledněn celkový počet žáků na škole.

Celkem 10 oceněných škol z Plzeňského kraje získalo volný vstup pro každého ze svých žáků do 3D Planetária a hlavní expoziční haly Techmanie, jež bude otevřena 28. března. Vstupy mohou být využity až do konce aktuálního školního roku, tedy do 30. června 2014.

„Je přitom zcela na dané škole, zda k nám postupně přivede všechny své žáky, nebo zda bude Techmanii opakovaně navštěvovat s vybranými třídami,” říká koordinátorka marketingových analýz a statistik Alena Šuldová.

„Velmi si vážím aktivit, které podněcují mladé lidi k technickému vzdělávání. Podobné soutěže by měly být podporovány, proto mě velmi těší, že se Plzeňský kraj na celém projektu může podílet,” řekl při oceňování jednotlivých škol ve čtvrtek 6. února hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Mezi oceněné školy patří 14. základní škola Plzeň, 16. ZŠ a MŠ Plzeň, Gymnázium Luďka Pika, 2. základní škola Plzeň, Základní škola a Mateřská škola dr. Eduarda Beneše Kožlany, 34. základní škola Plzeň, Základní škola Staňkov, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Plzeň, Masarykova základní škola a mateřská škola v Žihli a Základní škola a mateřská škola Staré Sedliště.

Objevujte jinak! je součástí projektu PLACES, který ve více než 200 městech evropské osmadvacítky propojuje místní správu, samosprávu a instituce neformálního vzdělávání. V České republice je do něj zapojena Techmania spolu s Plzeňským krajem a městem Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám