Hlavní obsah

Derniéra výstavy Očima ženy v Muzeu ve Šlapanicích

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum ve Šlapanicích zve na sobotní slavnostní derniéru výstavy Očima ženy, která připomněla 100. výročí vzniku československého státu z tak trochu jiné perspektivy.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Výstava Očima ženy

Článek

Výstava příznačně nazvaná Očima ženy s podtitulem Osudové i všední dny stoleté republiky v životě žen zachytila proměny ženské životní role za posledních sto let. Bez povšimnutí nezůstalo ženské emancipační hnutí, výstava také připomněla první političky, ženy zapojené v druhém a třetím odboji i ženy-umělkyně. Zmínila také řadu méně známých, ale přesto zajímavých žen v našich dějinách.

Tento víkend mají návštěvníci poslední možnost si tuto pozoruhodnou výstavu prohlédnout. V sobotu 9. března se uskuteční derniéra výstavy, která od 14 do 18 hodin nabídne bohatý program.

14–17 hodin Kreativní dílny pro maminky s dětmi

Od 14 hodin Komentovaná prohlídka výstavy pro děti

Od 15 hodin Povídání o módě se Salónem první republiky

Od 16:45 hodin Komentovaná prohlídka výstavy s autorkou výstavy Mgr. Martinou Krajíčkovou

Přijďte si zavzpomínat, připomenout si neobyčejné osudy českých žen a nechat se jimi inspirovat. Vstup na akci včetně individuální prohlídky výstavy je zdarma.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejmladší pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.  

Reklama

Výběr článků

Načítám