Hlavní obsah

Den zdraví s Kateřinou Brožovou podpoří prevenci i dobročinnost

Novinky, Radka Miloševská

První říjnové pondělí bude na Poliklinice Agel v Italské ulici v Praze 2 patřit preventivní a dobročinné akci Den zdraví s Nadací Agel. Příchozí budou moci mezi 8. a 12. hodinou zdarma a bez objednání absolvovat různá vyšetření. Akci přijde podpořit také herečka a zpěvačka Kateřina Brožová.

Foto: archiv AGEL

Ilustrační fotografie.

Článek

V nabídce preventivních vyšetření bude například kontrola mateřských znamének, měření krevního tlaku anebo si lidé budou moci nechat stanovit složení těla na přístroji InBody.

„Prevence má smysl a je velmi důležitá a zkušenosti z podobných preventivních akcí z minulosti nám to jen potvrzují. Pokaždé jsme totiž u příchozích odhalili podezřelá znaménka, která bylo nutné dále dovyšetřit,“ uvedl MUDr. Tomáš Pospíšil, zdravotní ředitel zařízení POLIKLINIKA AGEL, a dodal, že úplně poprvé bude příchozím k dispozici také přístroj InBody. S jeho pomocí dokáží zdravotníci stanovit poměr vody, tuku a svalů v těle.

„Díky této diagnostice dokážeme zhodnotit, zda člověk trpí nadváhou, zda má dostatek svalů nebo i zda zadržuje vodu v těle. Na základě naměřených výsledků všem zájemcům ochotně poradíme, jak dále,“ doplnil MUDr. Tomáš Pospíšil.

Akci přijde v 11.00 hodin podpořit také herečka, zpěvačka a zastánkyně zdravého životního stylu Kateřina Brožová, která se rovněž nechá zdravotníky vyšetřit. „I kdybychom touto akcí jen donutili lidi zamyslet se nad svým životním stylem a každodenními návyky, tak má obrovský smysl. Ráda svou přítomností pomohu nejen šířit osvětu zdravotní, ale také dobročinnou,“ uvedla Kateřina Brožová.

Den zdraví se koná pod záštitou NADACE AGEL. Během celého dopoledne se budou moci zájemci podrobně seznámit s prací této nadace, budou moci podpořit její činnost zakoupením drobného upomínkového předmětu nebo i třeba jen symbolicky přispět dobré věci. „Chceme být blíže lidem a chceme, aby o nás měli co nejvíce informací, proto jim budeme připraveni zodpovědět veškeré otázky, případně i rádi na místě pomůžeme vyplnit nadační formulář,“ prozradila výkonná ředitelka NADACE AGEL Mgr. Denisa Rísová.

NADACE AGEL sídlí v Prostějově a potřebným lidem i právnickým osobám pomáhá již od roku 2011. Jen v letošním roce nadace rozdala přes 2 milióny korun. Informace, komu již nadace pomohla, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webových stránkách nadace.

Reklama

Výběr článků

Načítám