Hlavní obsah

Den klaunů na Jakubském náměstí

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První duben náleží k těm dnům, kdy Divadlo Bolka Polívky vychází z domovské scény na náměstí s dominantou chrámu sv. Jakuba. Na diváky se těší Den klaunů.

Foto: Jaroslav Štěpaník
Článek

Není náhodou, že svátek žertéřů, kteří rádi vyvedou jiné aprílem, se na brněnském Jakubáku stává setkáním klaunů, kteří svůj svátek slaví happeningem. Vskutku aprílový program, ve kterém nebudou chybět klauni, pouliční divadla, hudebníci, výtvarníci a umělci všeho druhu, začne na otevřeném prostranství ve 14 hodin.

O zábavu se postará Divadlo Bolka Polívky, moderátoři Jiří Ressler a Jakub Uličník, divadlo KUFR, skupina Urband a Daniel Bidelnica. Ten, téměř před očima publika, promění strom Klaunovník houževnatý na Strom radosti. Chybět nemůže populární duo Fretti a Barin, v pravý okamžik přistane v centru dění Bolek Polívka, který pokřtí Strom radosti.

Program na Jakubském náměstí potrvá do 16.50 hodin. V 17.00 ve foyeru divadla následuje vernisáž výstavy obrazů Daniela Bidelnici MOJE DNA. Tečkou za programem, v režii Vojtěcha Fatky, se stane premiérové vydání populárního Re-kabaretu (19 hodin).

„Den klaunů je oslavou všech, kteří se chtějí smát a s úsměvem snesou i vtipy na vlastní účet,“ říká ředitel Divadla Bolka Polívky Ondřej Chalupský. Zejména těch, „kteří se nebojí přiznat, že každý z nás je tak trochu klaun”, tvrdí V. Fatka

Opřít se mohou třeba o tvrzení slavného španělského cirkusového klauna Ch. Rivela (1896–1983): Každý člověk je klaun, ale jen málokteří mají odvahu to ukázat.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám