Hlavní obsah

Deky i šatstvo. Z Krnova zamířila pomoc na Ukrajinu

Novinky, Tomáš Gaudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva kamiony vyjely v pondělí 25. února z Krnova na Ukrajinu. Na východ země putovalo kromě hygienických potřeb i 22 palet střešní krytiny, po které je v oblasti sužované vojenským konfliktem poptávka. Při nakládce pomáhali také zaměstnanci sociálního odboru městského úřadu a technických služeb.

Foto: Tomáš Gaudek

Nakládka humanitární pomoci, na které se podíleli formou sbírky také obyvatelé Krnova a okolí.

Článek

„Na dodávce jsme se podíleli společně s Ukrajinskou iniciativou v ČR. Celkem se jedná o 46 tun humanitární pomoci, která je umístěna na 36 paletách. Touto cestou bych ráda poděkovala společnosti Isolit Bravo z Jablonného na Orlicí, která kamiony se střešní krytinou vypravila a také zaplatila veškeré náklady za pohonné hmoty,“ uvedla ředitelka krnovské Charity Monika Dudová s tím, že součástí zásilky je rovněž šatstvo a téměř tisícovka dek a peřin, které darovali lidé z Krnova a okolí.

Kamiony zamířily do městečka Slavjansk, které se nachází přibližně sto kilometrů od míst bojů. Charita má s podobným typem pomoci bohaté zkušenosti, a to i díky tomu, že jedním z partnerských měst Krnova je ukrajinská Nadvirna. V závěru loňského roku tam poslala dodávku několika stovek školních tašek a pytlíků na papuče, o několik měsíců dříve to byl kamion naložený nemocničními postelemi, matracemi a pracími prášky.

„Už na jaře bychom rádi do Nadvirny odvezli oblečení a dalších téměř 700 kusů školních aktovek. Chceme také zakoupit profesionální pec na chleba pro tamní charitní vývařovnu a budeme rovněž pokračovat ve vybavování zdravotnickým materiálem, jako jsou lůžka a přístroje, o čemž už nyní jednáme s krajskými nemocnicemi,“ dodala Monika Dudová.

Reklama

Výběr článků

Načítám