Hlavní obsah

Dape Memorial Cup Březina 2016

Novinky, Martin Habáň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Březině se v sobotu uskutečnil již druhý ročník fotbalového turnaje v malé kopané, který od letošního ročníku nese název „Dape Memorial Cup“ a to na památku dvou místních mladíků, kteří se stali obětí autonehod.

Foto: Martin Habáň

Společná fotografie všech týmů

Článek

Turnaj pořádala Tělovýchovná jednota Sokol Březina, sponzorem akce byla obec Březina, která zajistila poháry a medaile pro vítězné týmy. V pravé poledne se na hřišti shromáždilo šest týmů, a to Mayors Březina, FC Bukovina, SK Raspenava, Piňósci, Sokol Březina a Loket z Vokna. Proběhlo rozlosování do dvou skupin A a B, a fotbalové utkání tak mohlo být zahájeno.

Soupeření na hřišti probíhalo dle pravidel fair-play, síla týmů byla poměrně vyrovnaná a v některých zápasech musely rozhodovat o výsledku až penaltové rozstřely. Skupina A vyhrál tým Mayors Březina, ve vyrovnanější skupině B pak vyhrál tým Loket z Vokna.

V semifinále se potkal tým Březina Mayors se Sokolem Březina a po hodně napínavém a místy vypjatém zápase se postupujícím s výsledkem 1:0 stali Sokolové Březina, v druhém semifinále pak tým Loket z Vokna porazil tým SK Raspenava. Tomuto týmu patří obrovské poděkování za to, že se našeho turnaje zúčastnili. Urazit totiž více než 500 km kvůli účasti na našem utkání je obdivuhodné. O páté místo pak bojovala FC Bukovina a Piňósci, v zápase muselo dojít až na penalty, které páté místo přisoudily týmu FC Bukovina.

Kolem osmnácté hodiny za zvonů místního kostela začalo očekávané finále, které pravidelně zvedalo z lavic fanoušky obou týmů. Fotbalisté předvedli dva krásné poločasy plné šancí na gól, ten však nakonec nepadl a došlo na finálové penaltové rozstřely. V nich byl úspěšnější tým Loket z Vokna, který se tak stal vítězem březinského Dape Memorial Cupu a zaslouží si velkou gratulaci.

"Turnaj byl ukončen předáním pohárů a medailí, ocenění nejlepšího hráče si odnesl Marek Kousalík z týmu Sokol Březina, nejlepším brankářem byl vyhlášen Josef Křen z týmu Loket z Vokna a byla pořízena také společná fotografie všech hráčů, která se tak stává tradici," řekl Karel Kozák, hlavní organizátor fotbalového turnaje. Děkujeme všem týmům, které se našeho fotbalového turnaje zúčastnily, gratulujeme vítězům a těšíme se na další ročník, za rok opět v Březině!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám