Hlavní obsah

Dan McCafferty vydává třetí singl z alba Last Testament. Klip k You and Me točil Antonín Kratochvíl

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř dva měsíce po oficiálním vydáním alba Last Testament vysílá skotský rocker Dan McCafferty do světa třetí singl You and Me. Videoklip k písni vznikl v Praze pod režijní taktovkou fotografa Antonína Kratochvíla. Autorem textu je spolu se zpěvákem český hudební publicista Miloš Skalka.

Foto: Archív Karel Mařík
Článek

Album Last Testament, které celosvětově vyšlo 18. října, obsahuje celkem 15 tracků. Všechny skladby otextoval sám Dan McCafferty. Hudbu pak ke všem songům složil vyhledávaný český akordeonista Karel Mařík.

„Píseň You and Me je o vztahu ke krásné ženě. Nebylo tedy jiné volby, než točit v kulisách hlavního města Prahy. Natáčeli jsme v Holešovicích a na Žižkově. V podmanivých scénách z noční Prahy se spolu Danem McCaffertym objevuje i akordeonista Kája Mařík,“ popisuje klip jeho autor Antonín Kratochvíl.

Nové album skotské rockové legendy bylo anoncováno v červenci prvním siglem Tell Me, následovala jej píseň Home Is Where The Heart Is.

„Oba dosud vydané singly vidělo na sítí Youtube.com bezmála půl milionu posluchačů. Je to důkaz toho, že Dan McCafferty i po třiceti letech od vydání posledního alba má hudebním fanouškům co říci. Jsem přesvědčený, že i video k You and Me přispěje k tomu, že album bude celosvětově úspěšné,“ uzavírá hudební producent Last Testament Karel Mařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám