Hlavní obsah

Dámský klub voněl bylinkami, byl nabitý energií a módními trendy

Novinky, Ilona Salajková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochutnávka plevele, květin a lístků, seznámení se s osobní koučkou a její prací, módní přehlídka sestavená z modelů anglické produkce, především však neformální setkání žen z Mikulova a okolí - takový byl dubnový Dámský klub.

Foto: Ilona Salajková

Mgr. Jitka Sobotková - profesionální koučka

Článek

Čím dál větší oblibu si získává Dámský klub pořádaný Městskou knihovnou v Mikulově. Ženy si samy navrhují témata, získávají lektorky či lektory a organizují program.

Knihovna poskytuje prostor pro setkávání žen bez nutnosti konzumace alkoholu v zakouřeném prostoru, uvolněnou atmosféru a hlavně prostor pro sdělování.

Dubnový klub se nesl v duchu bylinek kolem nás. Ing. Věra Žďárská, lektorka Bylinkové zahrady Valtice zaujala svou pokorou před přírodou a ukázkami zpracování vlastně všeho, co roste nebo se nám připlete do cesty. Nemyslím tím třeba hadr na podlahu, ale kůry, kořenů, lístků, květů i natí, o kterých by nás nenapadlo, že je můžeme použít, natož využít ke svému prospěchu.

Sama říká: „Utrhněte si cokoliv, po čem vaše ruka sáhne, to je pro váš organizmus dobré. Věřte svojí intuici, ta vás povede.”

Provoněné a všemi mastmi mazané jsme se seznámily s prací profesionální koučky Mgr. Jitky Sobotkové, která nám dodala odvahy mít se rád, věřit svým cílům a naznačila, jak jich dosáhnout. V koučinku jde však o individuální přístup a je velmi intimní, takže v rámci tohoto krátkého vstupu jsem spíš dostaly návod, jak využít služby kouče, jak můžeme pracovat samy se sebou. Co mi utkvělo z přednášky: Nejdůležitější na světě jsem a není to nic sobeckého!

Pak už jsme se mohly kochat skvělými modely anglické módy z butiku Sylvy Bately (secondhandové zboží), které předvedly samy účastnice klubu vtipně komentované Zdenou Valentovou, která modelky také nalíčila. Některé modely se již v rámci přehlídky prodaly.

Hlavní myšlenkou takovéto přehlídky bylo to, že není nutné utrácet celou výplatu za oblečení známých značek, ale je možné se oblékat vkusně a přitom levně. Na žádost jedné z účastnic, se kterou jsem musela souhlasit, by příští přehlídka měla týkat 'nás prostornějších žen', protože i my chceme být přitažlivé

Všechna témata se krásně prolínala, souvisela a doplňovala se a vždy jsme dostaly impulz: Jsi žena, krásná žena, s právem na lásku, obdiv, s právem na vyjádření vlastních pocitů a emocí.

Další Dámský klub se bude konat 19. května, témata jsou prozatím v jednání, ale bude jistě zajímavý.

Reklama

Výběr článků

Načítám