Hlavní obsah

Další ročník Dne pro život hostily Čelákovice

Novinky, Jaroslav Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtečního dopoledne až do pozdních nočních hodin probíhalo v Čelákovicích metodické cvičení určené pro budoucí záchranáře, kteří se ještě stále aktivně věnují studiu svého oboru.

Foto: Jaroslav Beneš

Den pro život 2014

Článek

V rámci cvičení, kterého se zúčastnilo 17 posádek ze všech koutů České republiky, byla po městě rozmístěna řada stanovišť, na kterých museli účastníci plnit zadané úkoly.

Zmiňme například bojové zranění, kdy muž špatně navigoval střelu, která dopadla těsně k němu, čímž si přivodil zranění, porod na nádraží, kolaps dědečka, který si zrovna hrál se svými vnoučaty nebo manželskou hádku, která vyvrcholila skokem muže z mostu.

Záchranáři si na stanovištích museli poradit s různými úkony, které se odvíjely podle stavu zraněného a konkrétní situace. U první výše zmíněné situace se budoucí záchranáři například museli vypořádat se zmateným vojákem, kamarádem zraněného, který kolem pobíhal s nabitou zbraní.

U té poslední zmíněné například s tím, že manželka muže taktéž hrozila skokem z mostu, což, pokud se záchranářům nepodařilo ji uklidnit, díky připravenému jištění skutečně udělala. 

Reklama

Výběr článků

Načítám