Hlavní obsah

Další městský dům ve Frýdku-Místku má nový kabát

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Frýdek-Místek v březnu zdárně dokončilo rekonstrukci domu č. p. 799 na ulici ČSA. Po výměně oken, opravě balkonů a zateplení fasády se na sídlišti vyjímá, ale současně zvolenými decentními odstíny nijak nepatřičně „nerazí“.

Foto: magistrát FM

dům ČSA

Článek

„S výsledkem jsme velmi spokojeni, protože i když se musela několikrát upravovat projektová dokumentace, nakonec je konečná cena stavby oproti rozpočtovým nákladům o sedm miliónů nižší. Z šedého zašlého panelového domu se přitom stal pohledově příjemný objekt,“ těší náměstka primátora Jiřího Kajzara.

„Podstatné je pro nás i snížení energetické náročnosti domu a věříme, že se odrazí na tepelné pohodě v bytech a obyvatelé ocení zvýšený komfort,“ doplnil primátor Michal Pobucký.

V rámci této investiční zakázky byla v celém objektu provedena výměna stávajících dřevěných oken za nová plastová s lepšími parametry. K oknům byly dodány nové vnitřní plastové a venkovní hliníkové parapety. Všechny vstupní dveře do objektu byly vybourány a osazeny novými dveřmi s požadovanou požární odolností a tepelnou izolací.

Dále bylo provedeno zateplení střešního pláště včetně všech klempířských prvků. Fasáda objektu byla celoplošně zateplena kontaktním zateplovacím systémem, polystyrenovými deskami a deskami z minerální vlny.

Byla provedena také kompletní oprava balkónů, u nichž se měnila zábradlí, s osazením sušáku na prádlo, obyvatelé se dočkali rovněž nového systémového řešení podlahy. I když byli obyvatelé domu vystaveni nepříjemnostem s dlouhodobým osazením lešení na domě a zamezením přístupu na své balkóny, odměnou jim je kvalitnější bydlení.

„Chtěla bych vyslovit poděkování všem, kteří svou měrou přispěli k tomu, že dům na ul. ČSA 799 v Místku je dnes již krásně zrekonstruovaný. Velké poděkování si zaslouží i „domovnice“ paní Margita Godulová a její manžel Miroslav Godula, kteří se po celou dobu této velké akce o dům a jeho nájemníky perfektně a nadstandardně starali. Provoz v domě byl docela složitý, ale po celou dobu byla v domě a kolem něj udržována čistota a pořádek. Pan Godula byl každý den po celou směnu v kontaktu s dělníky. Snažil se jim ulehčit jejich práci v mnoha směrech a dohlížel na to, aby oni dělali svoji práci řádně, zprostředkovával naše připomínky a dohlédl, aby byla zjednána náprava,“ ocenila proměnu svého bydlení Hana Tománková.

Za „domovníky“ se vypravil i primátor Michal Pobucký s náměstkem Jiřím Kajzarem, kteří tak udělali tečku za povedenou investiční akcí. Při té příležitosti přislíbili ještě odstranění několika kosmetických vad v okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám