Hlavní obsah

Dálniční passaty operovaly na tahu Brno-Svitavy

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne příliš optimisticky dopadla v neděli 23. října policejní dopravně bezpečnostní akce na Blanensku. Již potřetí v letošním roce využila policie na hlavním tahu Brno-Svitavy také dva policejní vozy značky Volkswagen Passat, které se obvykle pohybují především na dálnicích.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"Vozy jsou vybaveny technikou, díky níž jsou schopny lépe zadokumentovat celkové chování řidičů a mnohem lépe tak odhalit piráty silnic. Zároveň pohyb policejních passatů na komunikaci, která je hlavní spojnicí z Brna směrem na sever, působí preventivně," uvedla blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

Policisté zkontrolovali celkem 96 řidičů a odhalili u nich 60 přestupků. "Nejčastější bylo nedodržení předepsané rychlosti, kterého se dopustilo 38 řidičů. Bezohlednost řidičů se ukázala zejména ve dvou případech, kdy v obcích, kde je nejvyšší povolená rychlost 50 km/h, jel jeden řidič 92 km/h a další 84 km/h," dodala mluvčí s tím, že chování obou "hříšníků" bude dál řešit správní orgán.

Kromě toho policisté při kontrole odhalili jednoho řidiče, který usedl za volant, přestože neměl řidičské oprávnění. Ve čtyřech případech řidiči předjížděli v místech, kde je to zakázáno. Dvanáct řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pásy, další dva zase za jízdy telefonovali. Na silnici vyjela také tři auta ve špatném technickém stavu.

Celkem  policisté uložili blokové pokuty za víc než 55 tisíc korun.

Výběr článků

Načítám