Hlavní obsah

Cyklus Sci-fi prázdniny v Techmanii se podívá na Dunu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další díl z cyklu zábavných přednášek plzeňského science centra zaměřených na pravdu a mýty ve slavných dílech sci-fi se tentokrát podívá na ikonu sci-fi literatury šedesátých let, Dunu Franka Herberta.

Foto: Techmania Science Center

Přednáška s projekcí začíná v Techmania Science Center v Plzni v sobotu 13. srpna v 17:30 hodin.

Článek

"Podíváme se na zoubek myšlenkám a technologiím, které Herbert do svého nejslavnějšího díla uschoval. V Duně jde originální cestou hluboko propracovaného světa, kde se v daleké budoucnosti lidstva řeší nástup nového proroka a hlavně kdo bude vládnout celé galaxii. V díle je méně vědy a mnohem více lidskosti, intrik, politiky a náboženství," uvedl autor přednášky Lukáš Houška ze 3D Planetária.

Kromě Sci-fi prázdnin zve Techmanie o víkendu v planetáriu na 3D filmy Polaris a Pijeme vodu z komet? a snímek Zabydlená Země. Ve 3D Cinema pak promítá Titány doby ledové.

V laboratořích fyziky a chemie jsou pak připraveny programy zaměřené na téma výživy. V dílnách si návštěvníci mohou vyrobit vodní mlýnek. V případě příznivého počasí se v Techmanii uskuteční také denní astronomická pozorování.

Přednáška s projekcí začíná v Techmania Science Center v Plzni v sobotu 13. srpna v 17:30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám