Hlavní obsah

Cyklozavírák symbolicky uzavře sezónu pivních zahrádek při cyklostezkách

Novinky, Hana Knížková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí může být maličko sychravější, přesto s teplejším oblečením a helmou si sobotu na kole užije celá rodina. Letošní sedmý ročník vyjížďky, která symbolicky uzavře sezónu pivních zahrádek, se uskuteční v sobotu 14. října.

Foto: Hana Knížková

Cyklozavírák

Článek

Vyjížďka v okolí Labe je dlouhá zhruba 40 km. Cyklisté se mohou těšit hned na několik zastávek. Mezi oblíbené patří slavná Hájenka v Kersku, která nabídne příjemné posezení pro odpočinek a osvěžení.

Cyklozavírák bude zahájen tradičně v 10 hodin v pivovaru Nymburk. Oproti jarní cykloakci je podzimní vyjížďka komornější, a proto se startuje pozvolně zcela v duchu této pohodové vyjížďky.

Protože je třeba počítat s chladnějším počasím, pořadatelé doporučují vybavit se nejen cyklistickou helmou, ale i teplejším oblečením. Přesto je akce vhodná i pro rodiny s dětmi a nejen otužilejší cyklisty. Podzimní stezky kolem Labe jsou zdobeny překrásně zbarveným listím a nabízí tak skvělé místo pro sportovní vyžití v období babího léta.  

Vyjížďka bude zakončena opět v pivovaru, kde se návštěvníci mohou těšit na orosenou odměnu v podobě několika druhů točených piv včetně nealkoholického Střízlíka. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám