Hlavní obsah

Cyklisté z Valašskomeziříčska zahájili letošní sezónu

Novinky, Miroslav Štůrala

Zhruba tři desítky cyklistických nadšenců se v sobotu 22. dubna ráno sešly na prostranství před Turistickým informačním centrem, aby společně vyrazili na první cyklojízdu této sezóny. Jejich první letošní cesta vedla z Valašského Meziříčí až do Oseka nad Bečvou a měřila asi 40 kilometrů.

Foto: Město Valašské Meziříčí

Cyklisté vyjíždějí z Valašského Meziříčí směrem na Osek nad Bečvou.

Článek

Zahájit letošní cyklistickou sezónu na Cyklostezce Bečva dorazilo i přes ne zrovna jarní počasí něco kolem třiceti cyklistů ze širokého okolí. Za valašskomeziříčkou radnici se zúčastnili i starosta Robert Stržínek s místostarostkou Yvonou Wojaczkovou či radní Radim Přikryl.

Právě starosta Valašského Meziříčí si i přes nepřízeň počasí pochvaloval účast na vyjížďce. „Jsem rád, že i když není zrovna nejlepší počasí, tak dorazilo tolik cyklistů a společně tak zahájíme tuto sezónu zase v hojném počtu,” řekl starosta města, který dorazil v křiklavě zelené bundě.

„Je to fantastické, všichni nám to závidí, je to úžasná věc,“ chválil místní valašské cyklotrasy Radim Přikryl

První cyklojízdy se zúčastnila i Aneta Hilšerová, která je zvyklá na kole jezdí poměrně často. „Mým cílem je dnes dojet až do Oseku,“ uvedla.

„Cyklistiku mám velmi rád. Je to můj doplňkový sport, kterému se věnuji, jakmile mi to dovolí čas a povinnosti,“ doplnil další z účastníků sobotní cyklistické vyjížďky Otakar Petřek.

V areálu Jadran u Oseka nad Bečvou pak na cyklisty čekal informační stánek Cyklostezky Bečva. Ve spolupráci s Městskou policií Přerov se uskutečnily soutěžní kvízy pro děti a další soutěže s BESIP. Pro cyklisty, kteří si už na zpáteční cestu na kolech netroufli, byl připraven cyklobus, který je odvezl zpět do Valašského Meziříčí.

Cyklostezka Bečva má v současnosti tři části. Úsek Velké Karlovice – Valašské Meziříčí měří téměř 57 kilometrů, úsek Horní Bečva – Valašské Meziříčí má téměř 31 kilometrů a úsek Valašské Meziříčí – Tovačov je dlouhý 65 kilometrů. Celková délky Cyklostezky Bečva je tak 152,6 kilometru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám