Hlavní obsah

Čtyři sta metrů čtverečních zábavní zóny uprostřed festivalu Colours of Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním ročníku mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava má město Ostrava svou zábavní zónu. Je rozdělena na několik částí, které jsou v provozu každý den festivalu od 13 do 21 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská zóna na festivalu Colours of Ostrava. Vstupte, buďte vítání a bavte se! 16.7.2015

Článek

Zábavní zóna města Ostravy na Colours of Ostrava (16. - 19. července) zabírá sice jen 400 metrů čtverečních plochy, ale nabízí velkou porci poznání, poučení, her, zábavy a odpočinku.

Prodejní, prezentační a informativní část je umístěna ve dvou stanech, kde společnost Ostravský Informační Servis (OIS) prodává prezentační materiály, zároveň budou tyto stany sloužit pro návštěvníky jako informační uzel, kde zájemci získají informace o ostravských atraktivitách mimo Colours, jízdních řádech, provozních dobách a další informace, které bude návštěvník potřebovat.

Hravá a vzdělávací část. Ve spolupráci s externími subjekty v ostravské zóně funguje fotokoutek, kde se návštěvníci mohou nechat vyfotit před různým pozadím s možností použít různé rekvizity související s Ostravou a festivalem Colours of Ostrava.

Fotky, které získají nejvíce "fér" lajků na FB profilu - Ostravan - budou odměněny. Seznam výher je zveřejněn v herní zóně Kód Salamon a i na Facebooku. Patrneři soutěže věnovali ceny v hodnotě více než 50 000 korun, s tím, že hlavní cenou je rodinný pobyt na 3 dny / 2 noci včetně snídaně na Horské chatě Čeladenka v Beskydech v hodnotě 11 900 korun.

Znalosti návštěvníků, také o Ostravě, prověří kvíz o zajímavé ceny. V prezentační zóně SMO (Statutární město Ostrava) jsou k dispozici deskové a samostatně stojící hry, určené volně k použití návštěvníkům.

Škola origami je aktivita, která je nabízena ve spolupráci s nadačním fondem Křídlení. Návštěvníci se mohou pod vedením instruktorů naučit skládat z papíru krásné obrazce, zvířátka, geometrické tvary a podobně. Mimoto má tato část i charitativní rozměr - šest vybraných projektů mohou návštěvníci podpořit i veřejnou sbírkou, dary přes portál nadačního fondu s platební branou, ale také vyjádřit činy. Každý projekt má svůj symbol - origami, které vystihuje nejlépe jeho snažení a jeho cíl. Přispět lze přímo i samotnému projektu Křídlení.

V Odpočinkové části jsou připraveny sedací soupravy a slunečníky, kde si návštěvníci mohou odpočinout, případně využít některou z aktivit, která jim bude prostřednictvím instruktorů nabídnuta.

Reklama

Výběr článků

Načítám