Hlavní obsah

Čtvrteční Annu Kareninu zpestří křest knihy Jen pár vět… s Bárou Basikovou

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představení Anna Karenina, které se uskuteční ve čtvrtek 12. října v RockOpeře Praha, bude mít slavnostní nádech. Bude totiž korunováno křtem knihy Jen pár vět…, jejíž autorkou je zpěvačka, libretistka a představitelka titulní role Anny Kareniny Pavla Forest.

Foto: RockOpera Praha
Článek

Slavnostního aktu se navíc zhostí legenda české hudební scény Bára Basiková. Představení startuje v 19 hodin.

„Publikace Jen pár vět... spatřila světlo světa koncem června. Je nejen sbírkou písňových textů a libret, ale shrnuje rovněž v dějinách literatury dobře známé příběhy vyprávěné rockovými verši a zároveň prvních deset let práce RockOpery Praha. Publikaci šel za kmotra v červenci letošního roku kytarový mág Michal Pavlíček. Na něj nyní naváže Bára Basiková jako zpěvačka jejich slavného projektu Stromboli,“ uvedla zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest. 

Kniha kromě textů skladeb obsahuje i rozhovory se zakladateli divadla, tedy s Pavlou Forest a Milanem Steigerwaldem. Oba líčí vlastními slovy část historie RockOpery Praha a neprvoplánově charakterizují také sebe jako osobnosti, které na tuzemské hudební scéně mají své místo mimo jiného kvůli kultovní skupině King Size.

Publikaci doprovází fotografie z představení a v neposlední řade výtvarné práce Michaely Fišerové, které jsou dnes už vizuální identitou divadla. Byla to právě ona, kdo přišel s nápadem realizace této knihy, která je financovaná z velké části samotnými fanoušky a členy RockOpery Praha.

Křest bude slavnostní tečkou za představením Anna Karenina, které je samo o sobě vždy odměňováno bouřlivým potleskem. Slavné dílo Lva Nikolajeviče Tolstého se dočkalo rockového zpracování zasazeného do motorkářského prostředí. Na jevišti nebudou chybět ohně, akrobacie a ani hlasy Pavly Forest, Jiřího Zonygy, Honzy Toužimského, Viktora Dyka a mnoha dalších.

„Vedle křtu knihy během večera společně také oslavíme a připomeneme 20. výročí vydání CD Romeo a Julie skupiny King Size, které je stále v prodeji a představení vytvořené z jeho písní patří k našim nejoblíbenějším,“ řekla Pavla Forest.

Opera Romeo & Julie patří po Faustovi a Anně Karenině k divácky nejpopulárnějším kusům v RockOpeře Praha. Jen za loňský rok ji vidělo bezmála 2000 diváků. V nejbližší době mohou diváci představení vidět 27. října.

Diváci a fanoušci RockOpery Praha se mohou těšit i na svéráznou oslavu Dušiček. 2. listopadu uvede rockovou operu Bardo Thödol, mystické, vizuálně fantaskní, rockově-symfonické dílo inspirované Tibetskou knihou mrtvých.

Novinkou v RockOpeře Praha je nabídka slev pro seniory. Ti z Prahy 7 mohou nově využívat slevu 50 procent na jakákoliv představení. „Slevu mohou senioři uplatnit již při nejbližší Anně Karenině. Chceme ukázat, že rocková muzika není cizí ani starším ročníkům, ba naopak. Mohou se při fandění udržovat v dobré zdravotní kondici, zavzpomínat si na své rockové mládí a mnozí mohou odložit svá naslouchátka,“ vybízí Pavla Forest. RockOpera Praha nemyslí jen na seniory z Prahy 7. Ostatním milovníkům rockového muziky nabízí první divadlo nejen pro rockery slevu 150 korun na každé představení.

Reklama

Výběr článků

Načítám