Hlavní obsah

Čtrnáctá Hudební Skuteč začne už za měsíc

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhý měsíc dělí pořadatele festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč od zahájení 14. ročníku. Program je řadu měsíců nasmlouvaný, propagační materiály vydané, vstupenky v prodeji již od prosince. Co v tomto období ještě pořadatelé řeší?

Foto: Matěj Zelinka

Čtrnáctá Hudební Skuteč už za měsíc

Článek

„Připravujeme koncertní prostory. Po skončení posledního plesu začne intenzivní úklid Kulturního klubu Skuteč včetně částečné výmalby vstupních prostor. Dojde na potřebné úpravy v šatnách i v orchestřišti a doplnění jevištního osvětlení. Poté budeme instalovat doprovodnou výstavu fotografií Vlastimila Rašky ve foyer,“ uvedla na téma příprav Lenka Frídlová z pořadatelského týmu.

Vedle kulturního klubu, který je hlavním dějištěm, musí ve Skutči připravit další jeviště na ploše zimního stadionu, kde se uskuteční dva velké hudební projekty ve spolupráci s Filharmonií Hradec Králové a Filmovou filharmonií Praha.

Ve třech případech se festivalové koncerty konají také v kostelech – ve Skutči, v Luži a v Chrasti. „Zajistit festivalový program takového rozsahu je logisticky poměrně náročné. Zvláště mimo kulturní klub. Obnáší to převozy židlí, vlastní přípravu sálů, řeší se ozvučení, teplota, zázemí pro vystupující. To klade nároky nejen na odbor kultury, součinnost musí poskytnout i další zaměstnanci města, které je pořadatelem festivalu,“ doplnil starosta města Skuteč Pavel Bezděk.

Největší kulturně společenská akce v regionu začne koncertem v neděli 12. března, na němž zazní Dvořákova Novosvětská a Čajkovského klavírní koncert. Uzavře ji koncert slavných španělských děl v neděli 7. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám