Hlavní obsah

Co mají společného Mikuláš a princezny? Diváci v Kadani už to vědí

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci literárně-dramatického oboru Základní umělecké školy Klementa Slavického v Kadani se poprvé představili veřejnosti - a hned ve dvou představeních.

Foto: Václav Vlasák

Snímek ze hry Táboření.

Článek

Pondělí 11. února se do kroniky Základní umělecké školy Klementa Slavického v Kadani zapíše jako malý historický milník. Od září 2011 škola rozšířila svou vzdělávací nabídku o výuku literárně-dramatického oboru. Obor je určen pro děti a mládež ve věku od 7 do 18 let. V loňském roce se žáci představovali veřejnosti jen v rámci společných akcí školy. Nyní poprvé vystoupili samostatně v kadaňském Orfeu.

Pro veřejnost si pod režijním vedením učitelky Lucie Tallerové připravili dokonce dvě představení. Prvním bylo Táboření na motivy knížky Mikulášovi patálie. Po kratičké přestávce následovala divadelní pohádka O princeznách na hrášku. Závěrečný potlesk diváků byl důkazem, že se jim jejich premiéra vydařila.

Spokojen byl i Milan Dunka, který je pověřený vedením školy. Při této příležitosti si pochvaloval, že děti mohly nacvičovat hry přímo v Orfeu, když jim vyšel vstříc Jan Losenický, ředitel příspěvkové organizace Kulturní zařízení Kadaň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám