Hlavní obsah

Co dokáže Casanova, uvidí návštěvníci zámku v Duchcově

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co dokáže Casanova, to předvede poprvé Divadlo V Pytli Petra Stolaře z Hrobu. Giacomo Casanova, hraběcí společnost a zámecké služebnictvo budou i letos překvapovat na zámku v Duchcově. Návštěvníci uvidí v premiéře zbrusu nový a interaktivní program.

Foto: Marian Hochel

Co dokáže Casanova, to uvidí návštěvníci zámku v Duchcově již 22. dubna

Článek

Každý, kdo vstoupí do zámku v neděli 22. dubna v odpoledních hodinách, octne se najednou v posledním desetiletí 18. století a nestačí se divit, co všechno je možné zažít se zámeckým osazenstvem. Život s věhlasným světoběžníkem a profesionálním svůdcem nejsou jen slasti, ale i strasti, nečekaná překvapení či příhody, které ani za více než dvě stě let neztratily ze své aktuálnosti.

Vedle hlavního hrdiny potkají návštěvníci v komnatách a na chodbách zámku kromě postav „fonetických“, jako jsou zbrojíř, uražená komtesa či kuchař, i osobnosti z historie oživlé, jako je německá básnířka a minimálně platonická láska Elisabeth von der Recke, mladý naschválníček a nactiutrhač Wiederholt, služebná Dorotka, jediná - v mezích prostého rodu - spřízněná duše, mladá „neznámá“, novou dobu ctící komtesa z kruhů teplických Clary-Aldringenů, správce Valdštejnových statků „lenoch a nízkoduch“ Feldkirchner, či zámecký malíř a poeta, jejichž naturele budou ztvárňovat členové Divadla v Pytli Petr Stolař, Eva Stolařová, Karel Hirsch, Tomáš Koudela, Natálie Poliaková, Vendula Rybářová a další.

A nejen to. Na konci každé oživené prohlídky návštěvníci zámku navždy zvěční svůj pobyt v dávném století společnou fotografií s Casanovou a všemi aktéry zámecké rošády. Správa zámku uveřejní tyto fotografie v zámeckém „rodinném“ albu v rámci oficiálního profilu na internetových stránkách Facebook.

Oživené prohlídky zámecké expozice s Giacomo Casanovou v podání Divadla V Pytli se konají u příležitosti Mezinárodního dne památek a historických sídel, který si tradičně připomínáme 18. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám