Hlavní obsah

Členky Univerzitního klubu seniorů přednášejí o Číně

Novinky, Jiří Bárta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Univerzitním klubu seniorů (UKS), který vznikl souběžně s Virtuální univerzitou třetího věku při PřF Ostravské univerzity, se kromě přednášek a besed s renomovanými lektory využívá rovněž nového principu celoživotního vzdělávání "Study circle" (studijní kruhy sami sobě).

Foto: Jiřka Chlebovská

Přednáška UKS o Číně

Článek

V rámci tohoto principu si členky UKS, Broňka Wagnerová a Iva Gajdáčková, připravily vlastní přednášku o svém pobytu v Číně, která proběhla 17. 3. 2017 pro 32 seniorů klubu v učebně Ostravské univerzity. Obě přednášející společně s dalšími dvěma členkami, Milenou Šmerdovou a Jitřenkou Teperovou, navštívily Čínu na pozvání svého bývalého spolužáka, který zde žije se svou rodinou již 10 let.

Ten se stal skvělým organizátorem a zároveň i průvodcem celého jejich pobytu a díky němu měly jeho spolužačky možnost poznat maximum nejznámnějších turististických míst, od Pekingu, Šanghaje počínaje a Guilinem či Kunmingem konče.

Naše turistky pořídily stovky a stovky fotek, z nichž pro posluchače vytvořily velice zajímavou prezentaci. A ke každé z nich měly i nějakou zajímavou příhodu, kterou na daném místě prožily. Všechny čtyři účastnice pobytu se vzájemně doplňovaly a přiblížily nám i způsob života běžných Číňanů, s nimiž se v průběhu cest setkaly (doprava, ubytování, strava, příroda, péče o památky, zvyky a tradice aj.).

Tuto zajímavou přednášku přiblíží několik fotek od členky UKS Jiřky Chlebovské.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám