Hlavní obsah

Cizinec bez roušky plival po lidech a vykřikoval, že má žloutenku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Strážníci to nemají lehké. V poslední době vzhledem k mimořádné situaci musí čelit i nebezpečí nákazy - a mnohdy i agresivitě lidí. Tak jako v sobotu na pražském Andělu, kde opilý cizinec bez roušky okolo sebe plival a vykřikoval, že má žloutenku typu C.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

„Prokousnu ti tepnu, jste nevzdělaní debilové,“ a mnoho dalšího si vyslechla hlídka strážníků v sobotu večer na tramvajové zastávce Anděl. Strážníci jeli prověřit oznámení týkající se opilých osob bez roušky, jedna z nich měla navíc plivat po lidech kolem.

„Na zastávce se po jejich příjezdu nacházel už pouze muž, který nechtěl s hlídkou spolupracovat. Oznamovatel, který na jeho chování upozornil, strážníkům ukázal na mobilu videozáznam s tím, co předcházelo jejich příjezdu. Poté, co 37letý cizinec předložil doklady, vztáhl na jednoho ze strážníků ruku. V okamžiku byl ale zpacifikován. Porušení nařízení bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu. S ohledem na možné šíření nakažlivé nemoci byla na místo přivolána také Policie ČR,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Někteří na nařízení "kašlou”

Od pátečního do pondělního rána řešili pražští strážníci celkem 2497 osob, které porušily mimořádná opatření.

2144 nemělo zakryté dýchací cesty a dalších 333 lidí porušilo zákaz shlukování na veřejném prostranství. 20 osob nedodrželo nařízení týkající se opatřeních ve vztahu k provozování restaurací a obchodů. Ve 40 případech museli přestupky oznámit správním orgánům. Většina občanů se strážníky spolupracuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám