Hlavní obsah

Cirkusovou show a návštěvu zákulisí si nenechala ujít řada známých osobností

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není premiéra jako premiéra, ta cirkusová, která proběhla 5. října na pražském Hagiboru, byla v něčem mimořádná. Český cirkus Sultan Berousek pozval do zákulisí známé osobnosti a rázem se ukázalo, kdo je hrdina, a kdo se raději kouká jen zpovzdálí.

Foto: Archiv Sultan Berousek

Aleš Háma s trochu vyděšeným synem a s ředitelem cirkusu.

Článek

Krokodýlí show a pět tygrů v čele s jedinečným bílým mazlíkem, se kterým není radno si hrát ani přes mříže, jsou k vidění exkluzivně jen v cirkusu Sultan Berousek, stejně tak jako opice jezdící na malých konících.

Adrenalin do žil návštěvníků se nahrnula při sledování kola smrti, kde fenomenální artisté předváděli ohromující kousky ve dvanácti metrové výšce bez jakéhokoliv zajištění. Je evidentní, že cirkus s tradicí je vždy zárukou dobré show. Sultan Berousek ji založil již před mnoha lety a proslavil se i díky filmové komedii Šest medvědů s Cibulkou.

Všichni hosté se shodli, že setkání se zvířaty a akrobatická show byla největším zážitkem jak pro ně samotné, tak hlavně pro jejich děti. Syn Aleše Hámy navíc na chvíli uvěřil, že jeho tatínek v cirkusu účinkoval.

„Syn se mě ptal, jak je to možné, že budeme moct jít do zákulisí, jestli mám v cirkusu Sultan Berousek nějaké známé. Tak jsem mu řekl, že samozřejmě ano, že jsem tady čtyři roky účinkoval,“ vtipkoval Háma. 

Ač v publiku působil nenápadně, neunikl pohledům ostatních diváků premiéry, kteří pravidelně sledují soutěž Tvoje tvář má známý hlas. Herec a moderátor byl nevíce ohromen vystoupením artistů v kole smrti ve dvanácti metrech bez zajištění. Toto vystoupení opravdu bralo dech.

Dorazilo i Trio Opera Divas v celém svém složení. Tereza Mátlová, Andrea Kalivodová a Pavlína Senić nepřišly samy, ale vzaly s sebou své ratolesti. Jako nejodvážnější se ukázala Andrea Kalivodová, která se neobávala přiblížit ke krokodýlovi a bez nějakého většího strachu se ho i dotkla. To dámy Pavlína Senić a Tereza Mátlová přiblížení se k bájemi opředenému zvířeti zcela odmítly a nedovolily to ani svým dcerkám, ale dovolily jim se fotit s lamou a velbloudem.

Show, která trvala přes dvě hodiny, nadchla i známou cvičitelku Hanku Kynychovou, která dorazila s dvojčaty a manželem. Obdivovala všechny artisty, jak umí pracovat se svým tělem i to, jak musí mít zpevněné hluboké vnitřní svaly. Evidentně nezapřela svoji profesi. A i přesto, že má fóbii z plazů, přemohla se a statečně pózovala s krokodýlem. To Vendula Křížová překvapila, možná i své děti, se kterými dorazila, že se k tomuto zvířeti vyvolávající smíšené pocity hned nadšeně vrhla. Dokonce se nad ním rozplývala, že by mu i pusu dala.

Zahájení cirgusové hagiborské štace si nenechala ujít ani operní a muzikálová zpěvačka Michaela Gemrotová se sestrou a jejími dětmi, herečka Denisa Pfauserová s rodinou nebo Petr Jákl starší s vnoučaty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám