Hlavní obsah

Chovatelé vystavovali ve Vrbně pod Pradědem drobné zvířectvo

Novinky, Radek Vráblík

Víkendová výstava drobného zvířectva ve Vrbně pod Pradědem zaujala malé i velké milovníky zvířat. Nic na to nezměnila ani skutečnost, že akci narušovaly občasné přeháňky.

Foto: Radek Vráblík
Článek

Základní organizace Českého svazu chovatelů ve Vrbně pod Pradědem každoročně pořádá výstavu drobného zvířectva, která je tradicí pro místní obyvatele, ale i návštěvníky z širokého okolí.

Letos návštěvníky ani neodradilo nevlídné počasí. Přípravy akce, která se uskutečnila o víkendu 13. a 14. srpna v zahrádkářské osadě vedle vrbenských skláren, začaly už počátkem týdne.

Na celé organizaci se každoročně podílí především rodina Beránkova spolu s dalšími členy organizace. „V areálu vystavujeme králíky, drůbež, okrasné a užitkové holuby. Máme zde i poštovní holuby nebo exotické ptactvo,“ prozradil jednatel Antonín Beránek. Na výstavě vystavovali jak místní, tak chovatelé z jiných měst a obcí.

"Vystavujeme naše vrbenská zvířata, ale i exempláře od chovatelů z Krnova, Krnova – Chomýže, Břidličné, Jeseníku, Dědřichova nad Bystřicí anebo i z Vyškova,“ pochlubil se Beránek.

Beránek vzpomíná, že při největších akcích vystavovali až 360 králíků, pětačtyřicet voliér drůbeže a okolo padesáti voliér holubů. V minulosti v areálu měli i ukázku kanadských koziček, ale i jehňat a oveček.

Každým rokem je méně návštěvníků

Celá vrbenská organizace Českého svazu chovatelů působí už pětapadesát let. Víkendovou expozici drobných zvířat navštěvovalo okolo pětiset lidí. Loni to bylo okolo tří set. „Na každoroční výstavy chodí čím dál méně lidí. Poslední dobou je to slabší a mezi návštěvníky jsou především děti a jejich rodiče,“ zmínil Beránek.

Další výstava drobného zvířectva se uskuteční ve Lhotě u Šternberku. Vystavovat se zde bude v sobotu 17. a v neděli 18. září 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám