Hlavní obsah

Chotěbořsko v září ožije mnoha akcemi

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé v Chotěboři a okolí připravili na začátek nového školního roku velké množství kulturních i sportovních akcí.

Článek

V sobotu 8. září se bude konat den otevřených dveří Středního odborného učiliště technického Chotěboř. Akce se uskuteční u příležitosti 60. výročí založení SOU v Chotěboř. Kapela Fernet ze Světlé nad Sázavou, Hrůza Band z Vilémova a písničkář a folková legenda Vojta „Kiďák“ Tomáško vystoupí na druhém ročníku Country rozloučení s létem v sobotu 8. září ve Vilémově na fotbalovém hřišti.

Festival Chotěbořské divadlení aneb 20 dkg Junioru divadelních představení pro děti se odehraje v Chotěboři ve dnech 12. až 14. září.

Slavnostní otevření Stezky poznání se uskuteční na náměstí T. G. M. v pátek 14. září od 14:00. Stezka poznání je naučný projekt spolupráce sousedících MAS o délce cca 130 km - nejdelší v ČR i EU. V programu vystoupí děti z TJ Sokol Maleč se skladbou ze všesokolského sletu. K vidění budou i Vilémovské boubelky či mažoretky a dechový orchestr mladých ZUŠ Chotěboř. Na náměstí budou i stánky s rukodělnými výrobky a ukázky řemesel, soutěže pro děti a dospělé, malování na obličej a jiné.

Okresní výstava králíků, holubů a drůbeže se na výstavišti v ulici Hromádky z Jistebnice bude konat v sobotu 15. a v neděli 16. září. Výstava bude spojená s expozicí Klubu chovatelů zakrslých králíků a chotěbořskou výstavou morčat. Ve stejný termín se nedaleko cesty u Koukalek bude rozprostírat Lanový ráj. Pošesté si můžete vyzkoušet rozličné překážky ve výši korun stromů nebo jen těsně nad zemí pod vedením zkušených instruktorů. V sobotu se akce koná od 13.00 do večera, v neděli od rána do 13.00.

Dny evropského dědictví oslaví v Chotěboři v sobotu 15. září. Kostel sv. Jakuba a kaple sv. Anny budou otevřeny veřejnosti. V kostele sv. Jakuba od 16.00 do 17.00 se uskuteční koncert Komorního orchestru mladých ze Základní umělecké školy Chotěboř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám