Hlavní obsah

Chodec zemřel poté, co jej v noci smetl náklaďák

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.
Aktualizováno

Čtyřicetiletý chodec zahynul v noci na pátek za kruhovým objezdem ve Valašském Meziříčí u obchodního centra Tesco.

Foto: Policie ČR

Foto z místa nehody.

Článek

„Tragická nehoda se stala krátce po půl jedenácté večer. Ve směru na Hustopeče nad Bečvou nestačil reagovat jednašedesátiletý řidič vozidla Renault s návěsem na chodce před ním a došlo ke střetu. Muž se pohyboval uprostřed jízdního pruhu v tmavém oblečení a bez osvětlení. Při střetu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ informoval vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Dopravní policisté i kriminalisté začali ihned zjišťovat okolnosti této dopravní nehody. U řidiče z Valašského Meziříčí provedli dechovou zkoušku. Nezjistili ovlivnění alkoholem. Škoda na vozidle činí deset tisíc korun. Kriminalisté přizvali k této události soudního znalce v oboru dopravy a nadále na případu pracují. Jedná se o šestou letošní dopravní nehodu na silnicích okresu Vsetín, kdy některý z účastníků přišel o život.

Další nehoda se stala páteční ráno ve Vsetíně o tři čtvrtě na šest. „Na přechodu pro chodce ve Smetanově ulici u mostu přes řeku přecházela osmnáctiletá žena ze Vsetína. Od centra přijížděl jednašedesátiletý řidič ze Vsetínska, ženu přicházející z jeho levé strany přehlédl a došlo ke střetu. Žena byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice. Policisté provedli u obou dechové zkoušky. Obě byly negativní. Škoda na vozidle činí deset tisíc korun. Dopravní policisté pokračují ve zjišťování okolnosti této dopravní nehody,“ dodal k nehodě policejní mluvčí.

Obě dopravní nehody se staly v době snížené viditelnosti. „I když povinnost nosit reflexní prvky v tuto dobu platí na komunikacích mimo obec, doporučujeme chodcům užití těchto prvků i ve městech a vesnicích,“ dodal Vladislav Malcharczik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám