Hlavní obsah

Chillibraní oslaví pět let

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátý ročník festivalu milovníků pálivého Chillibraní se bude konat tradičně první zářijovou sobotu 3. září opět na brněnském koupališti Riviéra. Letošní celodenní program nabídne kromě Chilližrouta 2016 kuchařské show, koncert Xaviera Baumaxy, ohnivou show, program pro děti a mnoho dalšího.

Foto: Chillibraní

Chillibraní

Článek

Na start Chilližrouta 2016 se opět postaví celkem 50 soutěžících, mezi nimi bude například loňský vítěz Petr Holešínský nebo Markéta Šmídová – „železná“ žena soutěže. Soutěžícím budou postupně servírovány omáčky o objemu fingerfood nebo čerstvé chilli papriky a ti nejodolnější projdou až patnácti koly soutěže.

Velkou část programu tvoří letos divácky oblíbené kuchařské show. Diváci se tak mohou těšit na precizní přípravu jídel a samozřejmě ochutnat výsledek. Po loňském úspěchu přijede opět michelinský kuchař Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise a představí se také jeho kolegyně Jana Bilíková. Ta bude vařit společně s mladým kuchařem Přemkem Forejtem, který nedávno otevřel Entrée Restaurant v Olomouci. Kuchařské umění předvede také David Jurásek, odborník na koření a tvůrce značky Davídkovo koření.

Loni diváky zaujala kuchařská show zaměřená na hmyz, proto se znovu představí kuchař Petr Ocknecht specializující se na entomofágii neboli hmyzožroutství. U této příležitosti si budou návštěvníci moci koupit na festivalu knihu Hmyz na talíři z Nakladatelství JOTA.

A aby vše nebylo jen o jídle, do programu jsme zařadili i povídání o pivě, takže i pivní nadšenci se rozhodně mají na co těšit. Festival zakončí koncert písničkáře a hudebníka Xaviera Baumaxy a ohnivá show.

„Snažíme se rok od roku posouvat program i celý festival dopředu, letos jsme vsadili na velmi zajímavé kuchaře a hledáme stále něco nového, aby se návštěvníci nenudili a odcházeli spokojení,“ komentuje za organizátory Petr Klemeš.

Návštěvníci se mohou těšit na širokou nabídku hotfood kuchyně a na různé druhy piva od malých pivovarů. „Rozhodli jsme se podpořit malé pivovary, aby se mohli prezentovat a aby naši návštěvníci mohli ochutnat kvalitní a trochu jiná piva, než na jaká jsou zvyklí,“ dodává Petr Klemeš. Samozřejmě nebudou chybět stánky výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího nejen z chilli světa. 

Festival se koná pod záštitou primátora města Brna Petra Vokřála a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a pořadatelé opět věnují 5 % z každé vstupenky nadaci Dejme dětem šanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám