Hlavní obsah

Charitě se oceněné dívky z Českých Budějovic chtějí věnovat i nadále

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. listopadu se v Praze uskutečnilo setkání poskytovatelů služeb osobám se zrakovým postižením spojené s oceněním vítězů soutěže dobrovolníků v rámci veřejné sbírky Bílá pastelka. Za Jihočeský kraj byly oceněny tři dívky z Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích.

Foto: Kateřina Štruncová

Oceněné studentky

Článek

Setkání nazvané Poděkování nejlepším se konalo u příležitosti Dne nevidomých v Rezidenci primátora hlavního města Prahy. Součástí programu bylo pokřtění kalendáře pěveckého sboru zrakově postižených Vokálklub SONS a vystoupení souboru.

Poté byly vyhlášeny nejlepší krajské skupiny dobrovolných prodejců Bílé pastelky v rámci 14. ročníku veřejné sbírky Bílá pastelka. Za Jihočeský kraj si pro ocenění přijely Dominika Bauerová, Kristýna Králová a Karolína Krupaerová z českobudějovického Česko-anglického gymnázia.

Všechny dívky se charitativním akcím věnují již několik let. Letos se jim do pokladničky podařilo nasbírat 4615 korun. "Z pozvání do Prahy a oficiálního ocenění máme samozřejmě radost," sdělila Dominika Bauerová. "Velký dojem na nás zanechalo hlavně setkání s nevidomými a jejich vodicími psy a pak také návštěva Senátu,” dodala Kristýna Králová.

Všechny dívky se shodly v tom, že v charitativní činnosti budou pokračovat i nadále.

Reklama

Výběr článků

Načítám