Hlavní obsah

Charitativní happening Teribear hýbe Prahou trhal rekordy, vybral 8 miliónů na pomoc dětem

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu slavnostně skončil druhý ročník charitativního happeningu s názvem TERIBEAR hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem, který už podruhé pořádala Nadace Terezy Maxové dětem. Vybralo se úžasných 7 967 438 Kč, které byly darem partnerů zaokrouhleny na 8 miliónů Kč.

Foto: Nadace Terezy Maxové dětem

Charitativní happening TERIBEAR hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem se těšil ohromné účasti a díky ní získal 8 milionů Kč na pomoc dětem

Článek

V letošním roce se účastníkům akce podařilo překonat všechny loňské statistiky: vybralo se 7 967 438 Kč, které pomohou konkrétním příběhům, naběhalo a nachodilo se více než 159 348 km a do akce se aktivně zapojilo 9456 účastníků, kteří přidávali kilometry ve dne i v noci - happening totiž probíhal nonstop.

Na slavnostním zakončení akce byli také vyhlášeni nejúspěšnější účastníci všech kategorií. Absolutním vítězem v kategorii jednotlivců se stal Jiří Juřica, který za dobu deseti dnů nasbíral pro pomoc neuvěřitelných 704 kilometrů!

V kategorii týmů vystoupila na nejvyšší stupeň s 4936 kilometry společnost Accenture, jejíž síla byla mimo jiné i v počtu zaměstnanců, kteří se do běhu zapojili. Na druhém místě skončila ZŠ Jeseniova, která běžela i 24hodinovou štafetu, a v rodinných týmech vybojoval prvenství tým ZdeMaJaMa s 754 kilometry.

V dětské kategorii nejvíce naběhala Sára Skotnicová, a to celých 300 km. Ceny předala osobně patronka nadace paní Tereza Maxová spolu s Danielou Peštovou a se zástupci partnerů akce.

„Letošní TERIBEAR hýbe Prahou překonal všechny naše představy a chci všem, kteří přišli, moc poděkovat a poblahopřát jim, všichni jsou vítězové, protože v sobě našli chuť pomáhat a udělali si čas na to dopsat smutným příběhům hezké konce. Ta vlna solidarity, kterou jsme každý den na Letné cítili, byla neuvěřitelná a pokud někdo tvrdí, že Češi nejsou solidární, zvu ho na další ročník TERIBEAR hýbe Prahou, kde se rychle přesvědčí o opaku,“ řekla Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem, která happening pořádala.

Pro ty, kteří se nestihli  do happeningu zapojit na Letné, je tu ještě jedna možnost jak pomáhat svým pohybem. TERIBEAR rozhýbe také Mladou Boleslav, díky generálnímu partnerovi akce ŠKODA AUTO, který podporuje aktivity Nadace Terezy Maxové dlouhodobě.

„Pro ŠKODA AUTO je společenská odpovědnost nedílnou součástí firemní kultury. Generálním partnerem této charitativní akce jsme již druhým rokem a opět jsme ocenili nadšení, s jakým se jí lidé účastní. Na Teribear okruhu byli běžci ve dne i v noci, vládla zde výborná atmosféra. Věřím, že podobné sepětí na podporu těch, kteří to v životě nemají jednoduché, se podaří i při běhu s Teribearem v Mladé Boleslavi. Ten se uskuteční ve čtvrtek 22. září a výtěžek z něj podpoří dětský domov v Nymburce," uvedl Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO odpovědný za lidské zdroje.

Charitativní happening podpořila také celá řada známých osobností. Kromě patronky nadace Terezy Maxové také ambasadorka TERIBEARA Renata Langmannová, herečka Anna Geislerová, zpěvačka Dara Rolins, herečka Jitka Čvančarová, návrhářka Klára Nademlýnská, herečka Iva Pazderková, spisovatelka Radka Třeštíková s manželem Tomášem, zpěvák Matěj Ruppert, který happening odstartoval, tanečník Petr Čadek, fotbalisté AC Sparta Praha Lukáš Vácha a Václav Kadlec, Tomáš Ujfaluši, zpěvák a kytarista Albert Černý a tváře TV Prima.

Reklama

Výběr článků

Načítám