Hlavní obsah

Čeští tanečníci úspěšně reprezentovali v Turíně, přivezli pět medailí

Novinky, Barbora Guzdková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tanečníci České taneční organizace reprezentovali Českou republiku na mistrovství světa v disco dance.

Foto: Lída Fišrová

Akcent Ostrava - Mistři v disco dance formacích juniorské věkové kategorie

Článek

V termínu 9. - 12. října probíhalo v italském Turíně mistrovství světa v disco dance, kterého se zúčastnilo více než 1800 tanečníků z 20 zemí světa. Českou republiku reprezentovalo 72 tanečníků ze tanečních škol TŠ Hubený Prostějov, Akcent Ostrava a Beethoven DC Chomutov. 

Ačkoli naše reprezentace nebyla co do počtu, vzhledem k ostatním výjezdům velká, těšila se velkému úspěchu. Českým tanečníkům se podařilo dovést 5 cenných medailových kovů a několik finálových umístění.

Zlatem a titulem mistrů světa se mohou od tohoto víkendu pyšnit tanečnice z klubu Akcent Ostrava, které získaly 1. místo v juniorských disco dance formacích. Akcent Ostrava bodoval dále a získal stříbro v dětských malých skupinách a také dětských disco dance formací. Stříbro si dovezl i Vítek Lukavec z tanečního klubu Beethoven DC Chomutov. Pátým kovem je bronzová medaile Alexandy Štejnarové a Vítka Lukavce z juniorských duet.

„Na mezinárodní soutěže jezdím již několik let, ale v italském Turíně jsme byli poprvé. Konkurence byla opět obrovská a největších úspěchů dosáhli reprezentanti severských států - Norska, Švédska a Dánska, kteří tomuto stylu kralují. Jsme už prakticky jediný národ, který si zachoval vlastní styl, nenechali jsme se strhnout skandinávskými trendy a nikoho nekopírujeme. Jsme za to obdivováni a na to jsem moc pyšná,” řekla vedoucí výpravy Lída Fišrová.

„Češi navíc dokázali obhájit své úspěchy z evropského šampionátu, který byl pořádán poprvé v Chomutově,” dodala Fišrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám