Hlavní obsah

Čeští kadeti jsou mistry Evropy ve stolním tenise

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastického úspěchu dosáhli mladí reprezentanti České republiky Patrik Klos a Tomáš Polanský v kategorii kadetů na 56. Mistrovství Evropy juniorů a kadetů ve stolním tenise. Po dvouhodinové bitvě vybojovali nad družstvem Slovinska titul mistrů Evropy 2013.

Foto: Josef Zajíc

MEJ , soutěž družstev: Finále: Slovinsko - Česká republika. 16.7.2013

Článek

V úterý 16. července v podvečer hala Sareza v Ostravě-Porubě již bouřila - právě nastupovali reprezentanti České republiky v kategorii kadetů Patrik Klos a Tomáš Polanský, aby se utkali ve finále mistrovství Evropy ve stolním tenise o titul nejvyšší. Bojovali proti vynikajícím hráčům Slovinska Darkovi Jorgicovi a Ericu Paulinovi.

Na vedlejším kurtu nastoupily ke svým finálovým bojům juniorky Německa proti favorizovaným Rumunkám.

Ve finálovém boji kadetů to zprvu vypadalo velmi dobře pro Českou republiku. V dalších bojích se začalo dařit Slovincům. Hala byla ve varu a povzbuzovala obě strany.

Klid a trpělivost obou českých reprezentantů se vyplatily. Po dvouhodinovém boji ve dvouhrách a čtyřhře a vítězství 3:2 si mohli Češi zatančit vítězné kolečko. Divákům za přízeň poděkovali reprezentanti České republiky v kategorii kadetů: Patrik Klos - TJ Ostrava KST, Tomáš Polanský - Slavoj Ústí nad Labem, Jiří Martinko - TJ Ostrava KST a Vojtěch Rozinek - SKST Baník Havířov, spolu s trenérem Lubošem Pěnkavou.

Na straně finále juniorek se zdálo jasné vítězství Rumunek. Vedly již 2:0. Němky ale nechtěly dát kůži zadarmo a bojovaly urputně. Nakonec zkušenější Rumunky zvítězily.

Ve večerních hodinách od 20 hodin se ve finále juniorů potkalo družstvo Itálie a Francie. Zvítězili junioři Itálie 3:1. Mladé rumunské kadetky zvládly utkání s Francouzkami a vyhrály 3:2.

V úterý byly ukončeny soutěže družstev a začaly boje v soutěži jednotlivců a dvojic. Konečných výsledků se dočkáme 21. července ve sportovní hale Sareza v Ostravě-Porubě.

Mistři Evropy juniorů a kadetů ve stolním tenise družstev 2013 - junioři: družstvo Itálie, juniorky: družstvo Rumunska, kadeti: družstvo České republiky, kadetky: družstvo Rumunska. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám