Hlavní obsah

Čeští a polští hasiči spolupracují v rámci projektu EU

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci projektu Evropské unie s názvem Učíme se od sebe spolupracují již několik měsíců jablunkovští dobrovolní hasiči se svými polskými kolegy z Gogolina.

Foto: JSDH Jablunkov

Jablunkovští hasiči při ukázce vyproštění osob z havarovaného vozidla

Článek

Jablunkovští hasiči nejprve vycestovali do Polska, následně pak jejich polští kolegové dorazili 13. a 14. října do České republiky. Projektu se účastní krizové štáby obou obcí společně s profesionálními i dobrovolnými hasiči.

Hasiči diskutovali s polskými kolegy například na téma řešení krizových situací a porovnávali, jak řeší například povodňové ohrožení u nás a v Polsku. V rámci doprovodného programu se jablunkovští hasiči ukázali při ukázce vyproštění osob z havarovaného vozidla. Stejně tak, jak se před časem ukázali Poláci ve svém rodném Gogolině.

Na závěr návštěvy u nás navštívili zástupci obou obcí Krajské informační a bezpečnostní centrum v Ostravě, dále pak navštívili několik hasičských stanic v Moravskoslezském kraji.

Obě hasičské jednotky si spolupráci pochvalují a podporují se například i v soutěžích, kdy čeští hasiči cestují na soutěže do Polska a naopak.

Reklama

Výběr článků

Načítám