Hlavní obsah

Českým házenkářkám se postup do čtvrtfinále nezdařil

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utkání Mistrovství světa juniorek v házené o postup do čtvrtfinálové skupiny začalo v neděli 8. července v 17.30 hodin v hale Sareza v Ostravě-Porubě. České juniorky na důsledné a vyšší Maďarky nestačily.

Foto: Josef Zajíc

Hra byla nekompromisní. Česká republika - Maďarsko 16:30.

Článek

Reprezentantky České republiky začaly houževnatě a otevřely skóre. V úvodu vedly 1:0. Pak se začalo utkání vyvíjet v neprospěch českého družstva. Maďarky velmi pozorně a důsledně bránily. Českým děvčatům se v úvodní polovině nedařila střelba. Po třiceti minutách první poloviny prohrávaly 7:15.

Do druhé poloviny utkání nastoupily Češky s chutí, s nasazením a ctižádostí nedat kůži zadarmo. Maďarky ale našim hráčkám moc šancí nedaly. Měly výškovou a především rychlostní převahu. Byly všude dřív a tím měly větší prostor ke klidné střelbě. Obě české brankářky, jak v úvodu Lenka Roháčková, kterou ještě v první polovině vystřídala Dominika Müllnerová, dělaly někdy až zázračné zásahy, ale gólům nezabránily.

Juniorky České republiky podlehly Maďarkám 16:30 a budou v dalších dnech bojovat o 9. - 16. místo. Fruzsina Palkoová z Maďarska a Šárka Marčíková z ČR byly vyhlášeny jako nejlepší hráčky utkání.

Do první osmičky se probojovaly: Korea, Maďarsko, Francie, Polsko, Srbsko, Švédsko, Norsko a Rusko. Budou hrát v Ostravě v hale Sareza.

V Brně nastoupí Česká republika, Dánsko, Rumunsko, Brazílie, Kongo, Španělsko, Rakousko a Chorvatsko. Budou hrát o 9. - 16. místo.

Týmy, které nepostoupily do osmifinále, hrají o Prezidentský pohár v Ostravě-Hrabůvce v hale Dubina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám