Hlavní obsah

Český tým postoupil na světovém šampionátu v para hokeji do semifinále

Novinky, Josef Zajíc

Na prvního máje 7 249 diváků křičelo góóól. Uplatnila se láska ke sportu, k hokeji. Nadšení byli všichni. Hráči, organizátoři, trenéři i fanoušci. Česká reprezentace postoupila do semifinále a utká se v pátek 3. května s týmem USA.

Foto: Josef Zajíc

Mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019. Začátek.

Článek

Tvrdé, nervózní utkání začalo ve středu ve 20:00 hodin v téměř zaplněné Ostrava Aréně ve Vítkovicích. 

Diváci hráče České republiky nenechali na holičkách a hráči obou družstev - Norska a České republiky - používali své hole k dosažení co největší rychlosti i k co nejpřesnější střelbě. Útok střídal útok. Obrana byla stále těsnější. Je tu konec druhé třetiny a stav je stále 0:0.

Začíná třetí třetina, reprezentanti Norska drží krok z českými hráči a přidávají na důrazu, obraně a rychlosti. Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Zvyšuje se nervozita, je více vyloučených. Je 34. minuta z 45minutového čistého času hry a stav je stále 0:0.

A tu se něco zlomilo.

Miroslav Novotný dává první branku. Diváci drží palce, aby stav vydržel do konce utkání a - bum, je tu druhá branka v sítí Norů, kterou dal Michal Geier. Zřejmě přichází první chyba norského trenéra. Odvolává brankáře a Pavel Kubeš dává třetí branku.

Norsko hraje stále bez brankáře. Toho využil Tomáš Kvoch - nejstarší hráč českého týmu - a dává čtvrtou branku. Zdá se, že je postup zajištěn. David Palát vstřelil pátou branku. Hala bouří a 7 249 diváků potleskem děkuje oběma týmům za krásnou hru.

Česká republika - Norsko 5:0. V semifinále se utká Česká republika s týmem USA - obhájcem zlata z paraolympiády v Pchjongčchangu.

Další program:

2. května - den volna

3. května - 13.00 - boj o 5. místo - Itálie - Norsko, 16:30 - semifinále Kanada - Korea, 20:00 - semifinále USA - Česká republika

4. května - 13:00 - utkání o bronzové medaile, 16:30 finále

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám