Hlavní obsah

Český pár Licek - Džavoronok je v evropské špičce

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý pár Martin Licek - Donovan Džavoronok se dočkal svého zatím největšího úspěchu. Na Mistrovství Evropy v beachvolejbale obsadil dělené 5. - 6. místo.

Foto: zdroj: cvf.cz

Martin s Donovanem

Článek

Úžasný výsledek se nerodil lehce. V areálu brněnského koupaliště se od 5. července setkávaly ty nejlepší chlapecké dvojice ve věku do osmnácti let. První den soutěží Martin Licek s Donovanem Džavoronokem odehráli dva zápasy. Jeden vyhráli a jeden prohráli 2:0. Nejdůležitější byl třetí zápas ve skupině, ve kterém šlo o postup, a ten chlapci zvládli 2:1 vyhrát.

V prvním kole play off se chlapci utkali se španělskou dvojicí Prades - Vallés. Po velkém boji porazili i tuto dvojici 2:1. Třísetový zápas se hrál i v druhém kole vyřazování. Tentokrát proti Martinovi a Donovanovi stála dvojice z Německa Rudolf - Wickler. I tyto dva čeští hráči porazili a měli před sebou třetí kolo.

Tam ale narazili, nad jejich síly byla ruská dvojka Margiev - Velichko, která vyhrála 2:0. A v opravách se chlapci už nezmohli k odporu norské dvojici Huus - Sørum, a opět prohráli 2:0. I tak je umístění na 5. až 6. místě velkým úspěchem. Třešničkou na dortu je to, že Martin s Donovanem se kvalifikovali na mistroství světa U18.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám