Hlavní obsah

Českého běhu žen se v Ostravě zúčastnilo přes 1700 závodnic

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český běh žen 2017, již zavedený a očekávaný závod v Ostravě prožil v sobotu 27. května 2017 svůj 5. ročník. Prošel vývojem, stále se zlepšoval, stále se něco učil a ke startu přivedl další a další ženy, které se s nabídnutými tratěmi zhostily v teplém počasí velmi dobře.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 27.5.2017 Český běh žen. 5. ročník. Start Nordic Walking na 2,5 km. Startovalo 110 závodnic.

Článek

Ústřední postavou celé organizace byl Oldřich Zvolánek, ředitel závodu, předseda Výkonné rady SSK Vítkovice, z.s a místopředseda Českého atletického svazu, který před i v průběhu, velmi dobře zorganizované akce, dirigoval spolu s koordinátorkou závodu Šárkou Mokrou  členy SSK Vítkovice a další spolupracovníky.

Akci, která započala v 9.30 hodin během dětí na 1 km a pokračovala do vyhlašováním výsledků, společně moderovali, komentovali a zúčatněné sportovkyně a jejich doprovod informovali Aleš Juchelka, známý televizní moderátor, Jakub Kohák, herec a režisér a Gustav Šulc, moderátor, komentátor atleticých mítinků a špičkový trenér atletiky.

Po celou dobu se pořád něco dělo. Děti skotačily na gumových hradech, plnili úkoly a povzbuzovaly  sestry, maminky, tety a babičky při jejich sportovním klání.

Ženy se před závodem a i po něm nechali zkrášlit připravenými kosmetičkami. Ti, kteří měli volno se mohli zúčastnit celodenního hudebního maratonu základních uměleckých škol Moravskoslezského kraje. Mladí umělci předvedli koncerty kapel, dechových hudeb a tanečních kroužků.

Jednotlivé běžecké disciplíny odstarovali: Běh "s holemi" Nordic Walking na 2,5 kilomertů Vladimír Cigánek, náměstek primátora města Ostravy, hladký běh na 2,5 km ředitel obchodního centra FORUM Nová Karolina Martin Kubík, běh na 5 km primátor města Ostravy Tomáš Macura a běh na 10 km hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Výsledky nejlepších v jednotlivých bězích:

Běh Nordic Walkong 2,5 km, starovalo 110 závodnic : 1. místo Petra Kaniová  (Hlučín)  18:59, 2. místo Kateřina Pohludková (Stařič) 19:13, 3. místo Andrea Šugarská (Ostrava) 19:42.

Běh na 2,5 km, 507 startujících: 1. místo Zuzana Šenková (Krmelín) 10:23, 2. místo Krystína Šotková (Orlová) 10:33, 3. místro Johana Suchánková (Ostrava)  10:38.   

Běh na 5 km, 869 závodnic: 1. místo Štěpánka Vaňková (Ostrava) 19:17, 2. místro Kristýna Fajrová (Ostrava) 19:23, 3. místo Lenka Ondrašíková (Kyjovice)  19:20.

Běh na 10 km, 227 závodnic: 1. místo Jana Kunčická (Ostrava) 39:18, 2. místo Hana Legerská (Bohumín) 40:59, 3. místo Jana Adamcová (Ostrava) 42:05

Na terase obchodního centra FORUM Nová Karolina bylo slavnostní vyhodnocení všech závodnic i po věkových kategoriích s udílením velmi pěkných cen. Akce pokračovala afterparty s tombolou.

Reklama

Výběr článků

Načítám