Hlavní obsah

České ragbyové znovuzrození v posledním utkání skupiny ME. Česko - Moldavsko 37:19

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ragbisté České republiky udělali poslední dubnovou sobotu všem svým příznivcům radost. V posledním utkání divize B1 zvítězili v Praze v Edenu překvapivě nad silným týmem Moldavska 37:19 (15:0). I přes toto vítězství soutěž opouští, ale se ctí.

Foto: Petr Skála

Michal Schlaneger takto složil moldavského útočníka

Článek

Do utkání čeští ragbisté vstoupili skvěle a už v jedenácté minutě vedli proměněným trestným kopem 3:0 a po půlhodině hry 8:0 Janem Rohlíkem  položenou pětkou. Těsně před koncem další pětku do moldavského brankoviště donesl z postu mlýnové spojky Pailodze. Za stavu 15:0 šli soupeři do šaten.

Po změně stran se sice hosté vzchopili, dali první ze svých celkových tří pětek, ale Češi ve svých nájezdech na moldavské brankoviště neustávali. Ve druhém poločase dali čtyři z celkových šesti pětek a zaznamenali tak nejvyšší výhru v soutěži 37:19. Bylo symbolické, že poslední kop na branku Jan Kolář sice neproměnil, ale trefil se do tyče.

„Nevzpomínám si, kdy jsme naposled dali šest pětek na ME. Je to sice smutné loučení se skupinou, ale loučíme se se ctí. Chtěli jsme vyhrát a podařilo se nám to před našimi diváky. Výhra je inspirující i pro české krajánky, kteří působí v zahraničí, ale během dvouleté soutěže všichni moc na utkání nejezdili,” řekl po utkání kapitán českého celku Robert Voves.

„Myslím si, že soupeř měl velké ambice nás porazit. Po naší prohře v Německu 12:76 patrně neočekával naší útočnou hru a nečekal pozornou obranu. O dobrý průběh hry se postarali také rozhodčí ze Skotska, kteří trestali nebezpečnou hru, a soupeř musel zmírnit způsob hry v roji na hranici pravidel,” přiznal autor důležité první pětky pro ragbyový magazín České ragby Jan Rohlík.   

Česká republika - Moldavsko 37:19 (15:0)

Body: Stejskal 10, Jursík 7, Havel, Pailodce, Rohlík, Milan Jirman po 5 -  Gargalic, Baltag a Orghean po 5, Golubenko a Manoli po 2  * Pětky  6:3  * Rozhodčí: Wells, Changleng a Nevins (Skotsko) * Diváků 1000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám