Hlavní obsah

České judo vkročilo do Interligy pravou nohou, první kolo ovládl tým USK Praha

Novinky, Jana Horáková

Výborně se dařilo o uplynulém víkendu pražským judistům oddílu USK Praha ve sportovní hale Folimanka. Ve dlouhodobé soutěži družstev mužů porazili drtivým způsobem v 1. kole Interligy nejlepší týmy z Polska a Slovenska.

Foto: Jana Horáková

Vítězný tým USK Praha

Článek

Interliga je soutěž družstev mužů dvou nejlepších týmů z Čech, Polska a Slovenska. Jedná se o tříkolový turnaj, jehož první kolo proběhlo v neděli 14. dubna v Praze. Druhé kolo bude hostit Polsko a velké finále se uskuteční v listopadu na Slovensku. 

"Oproti minulému roku, kdy se první dvě kola týmy vždy rozlosovaly do dvou skupin po třech, a pak podle pořadí v tabulce šla vyřazovacím způsobem čtvrtfinále, semifinále a finále, se letošní základní dvě kola jdou systémem každý s každým, tudíž nás čekalo pět zápasů. Až na nejnižší váhovou kategorii do 66 kg, kde byl Matěj Sedmidubský sám a musel jít všechny zápasy, jsme všude měli minimálně dva borce,“ informoval judista USK Praha Michal Horák.

Do bojů tým USK Praha vstoupil nejprve vítězstvím nad AZS AWF Wroclaw (POL) se skóre 4:1, kdy jen Matěj Sedmidubský zaváhal proti zkušenějšímu borci z Polska a nechal se otočit ze svého chvatu.

Druhým týmem, který nastoupil proti Praze, byli judisté z Olomouce. Zde opět s přehledem za stavu 5:0 se radovali Pražani, kdy se ve váze do 81 kg blýskl Jindra Turek povedeným ipponem proti Dobiášovi a ve váze + 90 kg předvedl Lukáš Krpálek pěknou uranagu proti Bartelovi. Do 90 kg nastoupil po dlouhé době Michal Krpálek a dokázal vyhrát s Klammertem na „tresty“.

V dalších zápasech pražští judisté nastoupili proti týmu Dukla B. Bystrica - ti je minulý rok ve finálovém kole porazili v semifinále 3:2 a vyřadil z boje o celkové vítězství. V neděli se však Pražanům podařilo vyhrát 4:1.

„Nejnapínavější průběh slibovalo čtvrté utkání proti týmu MŠK Vranov nad Topľou (Slovensko), který své předchozí zápasy s přehledem vyhrál. Už náš první zápas Sedmidubského a slovenského reprezentanta Poliaka musel být rozhodnut až v nastaveném čase, kdy Matěj udělal malou defenzivní chybu, za níž byl trestán a prohrál. Poté se povedlo ve vyrovnaných utkáních bratrům Ječmínkům, Kubovi do 73 kg a Honzovi do 81 kg, strhnout ke konci vítězství na svoji stranu. Dále pak Michal Krpálek za stavu 2:1 na zápasy ve váze do 90 kg zachoval proti Žilkovi chladnou hlavu, kdy vítězství na svoji stranu získal perfektním bojem na zemi a následným škrcením, které soupeř musel „odplácat“. Vedli jsme tedy již 3:1 a já ve váze nad 90 kg již jen upravil skóre na konečných 4:1 pro USK Praha,“ okomentoval utkání Michal Horák.

Poslední vítěznou tečkou pro USK byl tým KS Gwardii Wroclaw (POL) - Pražané potvrdili svou formu a vyhráli 5:0.

Výsledky Interligy po I. kole:

1. místo   USK Praha     (5 bodů)

2. místo   MŠK Vranov nad Ťoplou     (4 body)

3. místo   Judo Club Olomouc      (3 body)

4. místo   Dukla Banská Bystrica      (2 body)

5. místo   KS Gwardia Wroclaw      (1bod)

6. místo   AZS AWF Wroclaw     (0 bodů)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám