Hlavní obsah

České Budějovice vládnou českému volejbalu

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice vládnou českému volejbalu, a to především tomu mužskému. Jihostroj České Budějovice v extralize sice letos není v takové formě jako v jiných letech, již několikrát překvapivě prohrál. Tým EGE České Budějovice byl ale v 1. lize suverénní.

Článek

V této soutěži totiž jihočeský klub vyhrál. A to i díky několika výborným juniorům, kteří byli v týmu EGE na hostování právě z Jihostroje. Především nahrávače Antonína Bédiho a smečaře Petra Šulistu a Martina Plevu. Sice v základní skupiny bylo EGE na druhém místě, v konečném pořadí se ale na play-off připravilo lépe.

Finále play-off hrálo EGE proti prvnímu týmu základní skupiny - Dobřichovicím. Ty však proti Budějovicím nenašly recept. A tak se po trojici zápasů rozhodlo o tom, že EGE bude bojovat o extraligu, a to proti týmu Ústí nad Labem.

Poražení semifinalisté si to rozdali o třetí místo. Těmito týmy byla dvojice ČZU Praha B a Kladno. Zápas o třetí místo má na rozdíl od finále pouze jednu část. Ta se odehrála v hale ČZU Praha a domácí tým po pětisetovém boji vyhrál. A v druhé nejvyšší soutěži republiky obsadil třetí místo. Před Kladnem.

Právě s Kladnem v prvním kole play-off vypadnul pátý tým soutěže. MFF Praha. Šestý tým, Českou Lípu, vyřadil tým ČZU Praha. Nejtěžší los, měla dvojice Nymburk a Hradec Králové. Ty dostaly týmy Českých Budějovic a Dobřichovic.

Do tzv. play-down byly odsouzeny 4 týmy. První ligu s jistotou udržely týmy Brna B a Rakovníku. Plzeň bude muset bojovat v kvalifikaci o 1. ligu. A tým Ervěnic spadl do 2. ligy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám