Hlavní obsah

Česká volejbalová reprezentace juniorů začala kvalifikaci vítězně

Novinky, Michaela Poláková

Žďár nad Sázavou ve středu 11. dubna zažil první zápas české juniorské reprezentace na kvalifikačním turnaji o Mistrovstí Evropy juniorů ve volejbale.

Foto: Michaela Poláková
Článek

První zápas odehráli čeští junioři proti Rumunsku ve sportovní hale Na Bouchalkách, která byla téměř zaplněná. Základní sestava: Bartoš na nahrávce, Zajíček a Patočka na bloku, Finger na univerzálu, Pondělíček na liberu a Šulistu na smeči doplnil Matěj Uchytil, který pochází z Velkého Meziříčí. Tuto sedmičku si pro tento zápas vybral další velkomeziříčský zástupce, trenér Petr Juda.

Česká reprezentace se rychle ujala vedení 5:0 v prvním setu. Při druhém technickém oddechovém času to ale bylo jen 16:14 pro domácí Česko. Matěje Uchytila za stavu 18:17 pro Čechy vystřídal Kuchař a Uchytil od té doby do zápasu nezasáhl. První set byl vyrovnaný především v koncovce, nakonec ale český tým vyhrál 25:22. Tím získal český tým potřebnou jistotu a v dalších dvou setech to už byla česká filharmonie, která skončila žlutou kartou pro soupeře, za protesty. Český tým další dva sety vyhrál 25:17 a 25:10.

Rumuni na český tým vytáhli svou obvyklou blokařskou fazónu. I tak na ně našel nejúdernější hráč celého zápasu, univerzál Finger, vždy dobrou zbraň. Tou byly jeho tvrdé smeče, kterými ničil soupeře i v extralize mužů, kde nastupoval v týmu ČZU Praha. Když se k tomu přidal servis kapitána Zajíčka a výborné zákroky libera Pondělíčka, Rumuni jen těžce pokládali míče na českou polovinu hřiště. Finger po zápase v rozhovoru pro tvcom.cz mluvil především o týmu celkově. „Do zápasu jsme šli nahecovaní, celkem i bez nervozity. Prostě jsme chtěli soupeře zadupat do země a to se povedlo. K ničemu jsme je nepustili, hráli jsme dobře.“

Další zápas čeští hráči odehrají ve čtvrtek 12. dubna od 17.30 proti Estonsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám