Hlavní obsah

Česká Miss 2012 je nejen soutěží krásy, podporuje i boj proti rakovině

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 5. října od 15 hodin se bude konat výběr dívek do semifinále Česká Miss 2012 v OC Arkády v Praze na Pankráci, a následně v dalších krajích. Česká Miss podporuje také boj proti rakovině.

Foto: Česká Miss
Článek

Pod názvem Miss Československo soutěží dívky od roku 1989 - tehdy zvítězila Ivana Christová. V roce 2005 založila Michaela Maláčová konkurenční soutěž Česká Miss. V květnu loňského roku se Česká Miss sloučila s Miss ČR a pokračuje pod názvem Česká Miss.

V každém kraji budou vybrány 3 dívky, které se zúčastní pražského semifinále - 14 nejlepších pak bude bojovat o získání titulu Česká Miss 2012.

První casting se uskuteční 5. října v pražském obchodním centru Arkády Pankrác za osobní účasti ředitelky soutěže Michaely Maláčové. O své zkušenosti se přijde podělit také poslední držitelka titulu Česká Miss 2011 Jitka Nováčková. „Jsem vděčná za zkušenost, kterou mi účast na České Miss dala, a držím všem dívkám palce," svěřila se Jitka Nováčková. 

Návštěvníci zde také uvidí  Českou Miss 2010 Jitku Válkovou, a to nejen jako moderátorku, ale také jako zpěvačku. 

Dívky však soutěží nejen o tu nejkrásnější, ale podporují i boj proti rakovině. V roce 2011 podpořily např. charitativní módní show české návrhářky Jiřiny Tauchmanové, která je pořádána na podporu nadace pro výzkum rakoviny Rakovina věc veřejná. Přehlídky se zúčastnila i Andrea Verešová.

Nadaci Rakovina věc veřejná se již letos podařilo získat na výzkum rakoviny a protinádorových léčiv částku přesahující 1 500 000 korun a projekt dál pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám