Hlavní obsah

Češi se zúčastní i pátého ročníku projektu Fotbalem k přátelství

Novinky, Roman Smetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě byl zahájen již pátý ročník mezinárodního sociálního projektu pro děti Fotbalem k přátelství, který se bude tentokrát konat v Petrohradě od 26. června do 3. července. Znovu se ho zúčastní zástupci z Česka.

Foto: AGT

Úvodní slovo k rozlosování jednotlivých mezinárodních týmů

Článek

Projekt se v roce 2017 výrazně rozrostl, počet zúčastněných zemí se zdvojnásobil – z 32 na 64. Akce Fotbalem k přátelství se poprvé zúčastní třeba děti z Mexika a USA. Celkem dorazí mladí fotbalisté ze čtyř kontinentů – Evropy, Asie, Afriky, Jižní a Severní Ameriky.

Kvůli vyššímu počtu hráčů má letošní ročník nový formát. Už se spolu neutkají týmy jednotlivých zemí. Místo toho bylo rozlosováno osm mezinárodních týmů přátelství. Každý stát v nich má jednoho mladého ambasadora ve věku 12 let s přesně danou rolí v družstvu. Na Česko připadla role záložníka. 

Kromě mladého fotbalisty se do Petrohradu podívá také mladý novinář, který tak dostane možnost vyzkoušet si práci dospělých profesionálů.   

Zatímco v minulých letech byla účast na tomto mezinárodním turnaji spojena s finále Ligy mistrů, letošní formát počítá s tím, že mladí vyslanci svých zemí navštíví finále Konfederačního poháru, které se odehraje právě v Petrohradě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám