Hlavní obsah

Češi cestují za krásami vlasti také vlakem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o letošní nabídku Českých drah Jízdenka na léto v první čtvrtině prázdnin zatím potvrzuje trend, že řada Čechů, Moravanů a Slezanů stráví alespoň část dovolené v České republice.

Foto: Josef Zajíc

České dráhy. Jízdenka na léto. Ilustrační foto.

Článek

S Jízdenkou na léto lze v době platnosti neomezeně cestovat všemi vlaky Českých drah, lze s ní ujet libovolný počet kilometrů a kdekoliv vystoupit a znovu nastoupit do jakéhokoliv pravidelného spoje. Pouze v povinně místenkových vlacích je třeba dokoupit rezervaci.

„S touto jízdenkou je možné podnikat výlety prakticky bez omezení. Není limitován počet ujetých kilometrů ani množství zastávek ani v atraktivních turistických oblastech,” konstatuje Michal Štěpán, člen předsednictva Českých drah, odpovědný za osobní dopravu.

Jízdenku na léto je možné používat od 1. července do 31. srpna 2016. 

„Během léta jsou připraveny i další speciální nabídky, například zlevněné jízdenky na některé hudební festivaly. Zároveň jsou během léta připraveny pro zákazníky Českých drah různé slevy ze vstupného na příklad na festivaly, do historických objektů nebo na výstavy. Podmínkou je využít při cestě za poznáním a zábavou vlak a předložit jízdenku Českých drah,” uvedl Mgr. Petr Šťáhlavský, tiskový mluvčí ČD.

„Kupříkladu na velkou výstavu Císař Karel IV. 1316 - 2016 v pražské Valdštejnské jízdárně lze získat při předložení jízdenky Českých drah slevu 20 procent ze vstupného,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám