Hlavní obsah

Černá slunce budou k vidění v Ostravě i během vánočních svátků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní výstava Černá slunce / Odvrácená strana modernity 1927 - 1945, která je prezentována v Domě umění v Ostravě, bude k vidění i o vánočních svátcích.

Foto: Josef Zajíc

Černá slunce/ Odvrácená strana modernity 1927-1945

Článek

"Již v minulých letech se nám osvědčilo zpřístupnit Dům umění na Štědrý den dopoledne a během vánočních svátků v odpoledních hodinách. Ani letos nechceme tuto tradici porušit," vysvětlil ředitel Galerie výtvarného umění Jiří Jůza.

"Do 20. prosince zhlédlo výstavu od jejího otevření (6. 12.) již 2400 návštěvníků a zájem je stále velký. Pro návštěvníky jsme připravili překvapení. Pokud přijdou ve středu, obdrží černou kávu zdarma," uvedla tisková mluvčí GVUO Jana Šrubařová.

Výstava je rozprostřena do všech sálů Domu umění. Je rozdělena do sedmi logických tematických okruhů. Jsou zde zastoupení nejvýznamnější umělci. Prezentovány jsou  malby, kresby, fotografie a plastiky.

"Na Štědrý den navštěvují galerii nejčastěji tatínkové s dětmi, které maminky posílají ven na procházku během příprav štědrovečerní večeře. V loňském roce během čtyř hodin, kdy bylo otevřeno, přišly desítky návštěvníků," doplnila Jana Michalíčková, provozní Domu umění v Ostravě.

Výstava potrvá do 4. března 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám