Hlavní obsah

Ceny Stavitel mostů se v Centru Bavaria Bohemia udělovaly již po osmé

Novinky, Dana Kacerlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň a Plzeňský kraj osm let spoluorganizují kulturní projekty v Centru Bavaria Bohemia v německém Schönsee.

Foto: Dana Kacerlová
Článek

V Centru Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee se ve středu v podvečer udělovaly již po osmé ceny Brückenbauer - Stavitel mostů. Ceny byly uděleny významným osobnostem a partnerským projektům českých a bavorských sousedních regionů.

Udílení cen se i letos konalo pod patronátem významných česko-německých firem a společností a za účasti mnoha významných hostů: ministra kultury ČR Mgr. Daniela Hermanna, primátorů měst Plzně a Regensburgu, regionálních zástupců kultury, politiky a podnikatelské sféry a mnoha dalších hostů z Česka a Bavorska.

Jednu z cen Stavitel mostů 2014 převzal Mgr. Martin Baxa, současný primátor města Plzně, jeden z iniciátorů projektu Centra Bavaria Bohemia, dlouholetý podporovatel přátelských německo-českých vztahů v oblasti kultury a vzájemné spolupráce.

„Je mi velkou ctí být dnes mezi oceněnými,” řekl v pozdravném projevu primátor Baxa. „Těší mne velký kus práce, kterou má Centrum Bavaria Bohemia za těch osm let za sebou. Z české  strany se všechny krásné projekty uskutečnily pod vedením Mgr. Václava Vrbíka, koordinátora Plzeňského kraje v CeBBu, a za to mu patří můj velký dík,” pochválil primátor  více než osmiletou práci zástupce Plzeňského regionu v Schönsee.

Stejně tak vyzvedl i velmi přátelské vazby s primátorem města Regensburg  Hansem Schaidingerem, se kterým ho pojí i osobní přátelství.

Celý večer se odvíjel ve velmi slavnostní a zároveň přátelské atmosféře a ve všech prostorách centra byla slyšet směs češtiny, němčiny a slovenštiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám