Hlavní obsah

Centrum pro rodinu Vysočina – místo, kde se setkávají nejen rodiče s malými dětmi

Novinky, Ing. Slávka Dokulilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum pro rodinu Vysočina již devátým rokem zajišťuje kluby pro rodiny s dětmi. Kluby jsou pro děti od 6 měsíců věku. Během dne stráveného v herně se děti účastní aktivit společně s rodiči. Cílem je povzbudit a podpořit rodiče v plnění rodičovské role, a taky připravit děti pro nástup do mateřské školy.

Foto: Ing. Slávka Dokulilová

Šterclovi

Článek

Centrum pro rodinu Vysočina začalo nabízet kluby pro rodiče s dětmi v době, kdy v Jihlavě žádné podobné zařízení nebylo. Zbudovalo se centrum, které se cíleně věnovalo rodinám, rodičům a malým dětem.

V klubech se setkávají rodiče, předávají si své zkušenosti a upevňují přátelské vztahy. Svým přístupem a odhodláním se Centrum stalo pro Vysočinu bezpečným útočištěm a „centrem“ rodiny.  Prostory v Chlumově ulici jsou vybaveny tak, aby vyhovovaly malým dětem i jejich rodičům, kde jsou k dispozici mimo hraček a dětského nábytku i velké míče na cvičení. Je nám ctí a věříme, že je naše práce účelná a je velmi motivující slyšet pozitivní ohlasy těch, kteří nás navštěvují.

Pár úryvků z hodnocení naší práce rodinami: „Chodíme do klubu už 2 roky. Líbí se mi, jak se paní lektorky postarají, vychovávají a dělají dětské programy. Myslím, že programy pro rodiče s dětmi přispívají k myšlení, rozvíjí motoriku. Hra rozvíjí poznávací procesy dítěte, schopnost řídit svou vlastní činnosti. Každá hra, písnička nebo pohádka přispívá k výchově dítěte. Pro mě je důležitá pravdivá výchova dítěte. Děkuji vám za péči. S pozdravem Marine Harutyunyan, Arménie. 

„Centrum pro rodinu Vysočina je pro mě srdcová záležitost. Do Jihlavy jsme s manželem přišli na začátku roku 2010, čekali jsme první dítě. Jedna z prvních věcí, co jsem v Jihlavě vyhledala, bylo místo, kam bych po porodu mohla chodit s miminkem, a tak se s někým seznámit. Tak jsem našla Centrum pro rodinu, které mi pomohli poznat skvělé přátelé, a dalo oporu v těžké životní situaci. Centrum pro rodinu je pro mě místo setkávání s dalšími rodiči, zdroj nových informací a také inspirací především z kurzů. A nejen pro mě je toto místo velkým obohacením, ale i pro mé dvě děti, které se sem vždy velmi těší. Gabriela Šterclová z Jihlavy.”

„Centrum pro rodinu v Jihlavě vzniklo v době narození našeho prvního dítěte. Od té doby je pro nás místem milých setkání, nových poznatků i zábavy. Jak děti rostou a mění se jejich potřeby, navštěvujeme v Centru různé programy a akce. Je moc příjemné pozorovat, jak během své existence Centrum roste, rozšiřuje a zkvalitňuje své služby, jak se zvětšuje okruh příznivců. Navíc centrum nabízí pomoc rodinám ve svízelných situacích a jsme moc rádi, že se na pracovníky centra mohou kdykoliv obrátit a nebudou odmítnuti. Barbora Piáčková z Jihlavy.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám