Hlavní obsah

Centrální příjem ostravské Městské nemocnice prošel částečnou rekonstrukcí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 21. prosince byly do provozu uvedeny nově zrekonstruované prostory interní příjmové ambulance centrálního příjmu. Úprav se dočkalo několik místností v přízemním monobloku pavilonu E2.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21.12.2016 Městská nemocnice Ostrava Centrální příjem s Emergency.

Článek

Slavnostního předání nově zrekonstruovaných prostor se zúčastnil primátor Tomáš Macura, náměstek primátora Michal Mariánek, ředitel Městské nemocnice Ostrava Petr Uhlig a další členové vedení nemocnice. Novými místnostmi účastníky provedl primář Centrálního příjmu s Emergency Martin Šustek.

„Byly provedeny úpravy dvou vyšetřoven, ambulance, kartotéky, čekárny pacientů, místnosti EKG a denní místnosti pro personál. Rekonstrukce zahrnovala vybourání příček a otvorů pro dveře, keramické obložení stěn, položení podlahy, instalaci vnitřních rozvodů, osvětlení, osazení nových ramp s medicinálními plyny. Prostory byly vybaveny novým nábytkem a zdravotními lůžky,” informoval  David Račák, tiskový mluvčí nemocnice.

Celkové náklady oprav včetně vybavení se vyšplhaly na 4,4 miliónu korun. Stavba byla financována z Fondu pro rozvoj nemocnice zřízeného statutárním městem Ostrava.

„Velmi děkujeme městu, že do nás vložilo tuto nemalou finanční částku. Chápeme to jako jeden z prvních kroků k modernizaci nemocnice, které nás čekají v nejbližších letech,” konstatoval ředitel Městské nemocnice Ostrava Petr Uhlig.

„Interní příjmová ambulance Centrálního příjmu již 15 let po posledních úpravách ztrácela schopnost komfortně vyhovět množství pacientů, vesměs z interními potížemi. Za tu dobu zde prošlo před rekonstrukcí 250 tisíc pacientů. V průběhu dne zde ošetříme a dál rozhodneme, jak bude léčba pokračovat, v průměru u asi 50 - 80 pacientů. Po přestavbě se zvýšila kapacita interní příjmové ambulance o zhruba 30 procent,” řekl při prohlídce nových prostor primář Centrálního příjmu s Emergency Martin Šustek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám