Hlavní obsah

Čelní srážku s nákladním vozem zaplatil řidič osobního automobilu životem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při čelní srážce osobního vozu s nákladním automobilem v pondělí 23. října odpoledne zahynul u Uherského Brodu dvaačtyřicetiletý řidič osobního auta. Informaci sdělil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vrak osobního automobilu po čelním střetu.

Článek

Nehoda se stala v 16.15 hodin na rovném úseku mezi Uherským Brodem a Bánovem.

„Policisté zjistili, že osobní auto Daewoo dosud z nezjištěných příčin přejelo do protisměru a čelně se srazilo s nákladním vozidlem DAF. Po nárazu skončila obě auta mimo silnici. Řidič osobního automobilu z Uherského Brodu na místě podlehl svým zraněním. Čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladního auta z okresu Tábor vyvázl bez zranění,“ popsal událost policejní mluvčí.

Podle mluvčího policisté podrobili řidiče náklaďáku dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní.

Přivolaní hasiči vyprostili mrtvého řidiče z trosek jeho auta a zajistili vozidla proti vzniku požáru. „Protože z nákladního vozidla vytékaly provozní kapaliny, vyslali jsme na místo chemický vůz z Uherského Hradiště, Hasiči kapaliny zachytávali a potom ještě přečerpali zbylou naftu z havarovaného náklaďáku,“ sdělila mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Po dobu vyšetřování nehody byla silnice do půl osmé večer zcela uzavřena.

Související témata:

Výběr článků

Načítám