Hlavní obsah

Çava otevírá vnímání hudby i neslyšícím

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské Salmovské literární kavárně bude 4. března od 19.30 na programu večer s ojedinělý záměrem. Jeho cílem bude zpřístupnit hudebně textový obsah repertoáru na pomezí world music, jazzu a folku se pohybujícího souboru také neslyšícím.

Foto: Petr Hejna

Jano

Článek

Jano (akustická kytara - levoruký hráč) a Romana (flétny, zpěv) Žabkovi jsou duší kapely Çava, při tuzemských koncertech (trochu odlišná je francouzsko-česká frakce souboru pro vystupování v zemi galského kohouta).

Tento manželský hnací motor obvykle, stejně jako v uvedený večer, doplňuje Boris Kubíček (saxofon a další dechové nástroje) a hráč na perkuse Honza Korbut. V chystaném unikátním předjarním večeru bude do znakové řeči tlumočit hned dvojice hostů - Andrea Kalců a Veronika Chladová.

O mimořádnost koncertu se postará i další host kapely, kterým bude tentokrát fenomenální zpěvák Michal Braxatoris, dříve spojovaný např. se skupinami Máma Bubo nebo Bafalo.

Kdo by koncert Çavy v Salmovské literární kavárně nestíhal, může je v základní sestavě slyšet vbrzku - 11. března od 20.30 v plzeňském klubu Radio kafé, Smetanovy sady 10 - spolu s kapelou Půl dechu do měchu. Druhého března si od 19.15 do 20.00 můžete na Radiu Proglas poslechnout s Çavou rozhovor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám