Hlavní obsah

Část oblíbeného hřiště na Olešné ve Frýdku-Místku čekají úpravy

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multifunkční hřiště ve sportovně-rekreační lokalitě Olešná ve Frýdku Místku bude od října do konce roku z důvodu nutných oprav částečně uzavřeno. Mimo provoz budou obří skluzavky a také houpací lana.

Foto: magistrát FM

Olešná - skluzavka

Článek

Zbylá část hřiště se spoustou dětských prvků, 50 metrů dlouhou lanovou dráhou i cvičebními stanicemi ve fitness části bude přístupná bez omezení.

Multifunkční hřiště, které provozuje město, je od jara až do podzimu opravdu vytížené. Zejména v době prázdnin je doslova v obležení dětí, což se odráží v opotřebení některých jeho částí. Velké a vleklé sucho spolu s vysokou návštěvností hřiště vedlo k poškození svahů u houpacích lan a obřích skluzavek.

„Svahy jsou místy doslova vydřeny až na hlínu, která je udusaná jako beton. Je nutné je upravit tak, aby pohyb po nich byl pro děti příjemný a bezpečný, aby byla funkčnost svahu ještě na dlouhou dobu zajištěna a v neposlední řadě, aby hřiště působilo na návštěvníky pozitivně i po estetické stránce,“ řekl primátor Michal Pobucký.

„Již v minulosti jsme do části svahů zabudovali gumové rohože a seli je trávou. Nyní je musíme rozšířit do dalších míst, konkrétně k boční točité nerezové klouzačce a houpacím lanům. Následně je také osejeme trávou, která ale potřebuje svůj čas k důkladnému zakořenění tak, aby byla pevná a co možná nejvíce odolná zvýšenému zatížení. Z tohoto důvodu budou svahy a herní prvky na nich uzavřeny,“ řekl Jaromír Kohut, předseda představenstva společnosti TS a.s., která úpravy zrealizuje.

„Všechna dětská hřiště ve správě města procházejí pravidelnou kontrolou. Multifunkční hřiště na Olešné kontrolujeme v hlavní sezóně, tedy v době prázdnin, dva až třikrát týdně. Herní prvky průběžně dotahujeme, případně měníme opotřebované části,“ dodal primátor Michal Pobucký s tím, že ještě letos bude v rámci reklamace vyměněna klouzačka u dřevěného hradu pro menší děti, kde začaly vyhnívat bočnice. Na jaře pak bude, ostatně jako každým rokem, vyměněn písek v pískovištích a dopadových plochách.

Reklama

Výběr článků

Načítám